KÜSI NÕU SISEKUJUNDAJALT

mis värvi mööbel ja vaip elutuppa?

gekko 30.08.2010 01:50

Tere,

meil on üsna avar elutuba vanemas majas. Toas on hallid seinad (umbes nagu siingi http://www.flickr.com/photos/erica_knits/4921577335/ - ainult "laigulisemad"), kardinad kergest naturaalvalgest linasest, heledaks õlitatud laudpõrand, valge pottahi. Olemas on mõned vanad mööbliesemed (väike lauake ja lillepostament), mis sellist sooja pruuni tooni (peaaegu nagu praegu poodides müügil olev vana männi peits). Laes on vana kulla tooni lühter, samas toonis on ka kardinapuud.
Tuba tundub praegu helge, peaaegu nagu Vahemere-äärne. Kuidas jätkata, et tasakaalu mitte lõhkuda? Mis toonis võiks olla pehme mööbel - valge, tumehall või hoopis mingit värvi? Tuppa tulevad ka raamaturiiulid (katavad suurema osa ühest seinast), kas need teha puidutooni või peitsida äkki hoopis valgeks? Vaip, diivanipadjad? Kuidagi võiks vist mingi värvi sisse tuua aktsendiks. Olen mõelnud nii türkiisile, helerohelisele kui kollasele, kuid just mööbli osas ei suuda otsust langetada, palun abi.

Tsiteeri

Helen 30.08.2010 12:50

Tere,

Enne kui lõpuni jõudsin lugeda, läks juba mõte türkiissinise peale :) . Samas kui see tundub siiski liiga kärts, võib mahedama toonina valida siis heledama rohelise. Kombineerida võib rohkem valge ja pruuniga.
Need riiulid ehk peitsiks valgeks, või 2 variant laua ja postamendiga siis ühildada- hetkel kalduks sinna valge poole. Eks rolli mängib ka mööbli paigutus ruumis, aga kui rohelise juurde jääte, võiks diivan selles toonis nt olla.
Türkiis diivani näol, oleks ehk liiga nõudlik(eeldab ka suuremat ruumi, et pääseks mõjule), pigem siis diivanipadjad või osaline vaipkate (võib ka mustri näol sisse tuua). Nt põhi pruun/beez/valge/hall ja türkiisi toonis muster. Kangaid ka erinevaid, diivanipadjal võib ka kuldset natuke kajastuda türkiisi/pruuni kõrval- tekib seos lühtriga. Kanga valik on piisavalt lai, et leida see sobiv.
Samas kui valida selline pehme mööbel, kus on ka puidu osa rohkem esil ja õhulisem, võib ideaalselt kangas olla türkiis. Puidu osa siis nt valge- tasakaalustab ilusti.

Edu soovides,
Helen

Tsiteeri

Helen 30.08.2010 13:01

Lisaks tahtsin öelda, et kaaluge ka tekstuuriga mängimist materjali puhul.


Helen

Tsiteeri

Soovin e-mailile teadet, kui sellele teemale vastatakse.

Lisa pilte

Sisustusweb ei vastuta foorumisse lisatud postituste ega nende sisu, samuti postituste kaudu kättesaadavaks tehtud internetilehtede sisu eest. Sisustusweb jätab endale õiguse kustutada postitused, mis on teemavälised, kirjutatud teise isiku nimel, solvavad, labased, vaenu õhutavad, ebaseaduslikule tegevusele üles kutsuvad või muudele headele tavadele mitte vastavad.