KÜSI NÕU SISEKUJUNDAJALT

Milline värv elutuppa?

gerts 18.12.2010 11:17

Tere,
Palun abi värvi valikul. Elutoa seinad on 5 m pikad ja 2.75 kõrged, hetkel oleme mõelnud ühte seina ( teleka taha) tapeeti ja teised värvida. Värv eelistame heledat, sest tuba on suht pime. Oleme mõelnud beežikaid toone. Millist värvilahendusi võiksime veel kaaluda? mööbel tuleb tume.

Tsiteeri

pilery 20.12.2010 16:43

Tere!

Kuna Teie kirjas on natuke vähe infot, siis saan vastata ainult olemasoleva põhjal.
Lähtudes sellest,et ruum on suhteliselt pime ehk siis arvatavasti põhjapoolne, siis on tõesti mõttekas kasutada heledaid ja parem soojemaid toone. Tapeediga kaetud sein võib olla toon-toonis või ka tumedam.
Võib proovida ka erinevaid faktuure. Näiteks siledaks värvitud sein ja krobelise faktuurga või ka tekstiili või nahka meenutav tapeet ühes või kahes seinas. Tapeet ei pea ka olema alati mustriga.( Kui vaja ruumi kitsendada ja sügavamaks muuta,siis võib tapeeti kasutada ka mõlemal vastakuti seinal.)
Samuti on praegu saadaval väga palju erinevaid fototapeete, millega võib saavutada väga huvitavaid tulemusi.( Lisaks võib fototapeedilt "kopeerida" mõne üksiku detaili ja kleepida see sobivasse kohta värvitud seinal.)
Värvi tooni on raske kirja teel soovitada kuna skaala on väga lai ja sõltub paljuski inimeste maitse-eelistustest, kes ruumi kasutavad. Üldiselt soovitaks alustada sellest, et valida kõigepealt tapeet ja sealt edasi võtta näiteks tapeedi mustris olev üks kõige heledam toon ja sama tooni värvida seinad.
Ei soovitaks väga intensiivseid toone seinte värvimisel - need mõjuvad pikapeale väsitavalt. Puhtad heledad beežid toonid on head neutraalsed . Ka heledad vaniljetoonid, kas eraldi või koos laimirohelisega vm.
Kui näiteks seina valida mõne põneva ornamendiga tapeet, siis seinavärvi võib toonida ka kuldseks või kuldse lasuurvärviga katta hele beezikas alusvärv. Tapeedi mustri valik oleneb väga palju interjööri stiilist üldse - kas on vana renoveeritud ruum või uus ehitis , mis stiilis on mööbel, valgustid, tekstiilid, milline on põranda kate jne. Asju, mida ühtse terviku kujundamisel arvesse võtta on väga palju.



Soovin edu ja kauneid saabuvaid pühi!
Pilery


Tsiteeri

Soovin e-mailile teadet, kui sellele teemale vastatakse.

Lisa pilte

Sisustusweb ei vastuta foorumisse lisatud postituste ega nende sisu, samuti postituste kaudu kättesaadavaks tehtud internetilehtede sisu eest. Sisustusweb jätab endale õiguse kustutada postitused, mis on teemavälised, kirjutatud teise isiku nimel, solvavad, labased, vaenu õhutavad, ebaseaduslikule tegevusele üles kutsuvad või muudele headele tavadele mitte vastavad.