KÜSI NÕU SISEKUJUNDAJALT

Bambustapeet köögi töötasapinna taha?

Jaana 26.01.2011 15:06

Tere!

Mul on selline plaan: praegu on töötasapinna taguses seinas roostevaba plaat (30cm kõrgune) ja tahaksin sellest ülespoole panna bambus- või rootapeedi. Aga siiski ju mõnikord tekivad pritsmed ka kõrgemale kui 30 cm. Kas seda rootapeeti on võimalik millegiga töödelda (lakkida näiteks?), et ta oleks niiskus- ja mustuskindlam? Või on halb mõte see tapeet sinna panna?
Ideaalis võiks olla see bambus-või rootapeet osaliselt klaasiga kaetud, kuid ei tahaks nii palju investeerida, et seda roostevaba plaati välja vahetama hakata.
Nägin ka kuskil ajakirjas, et vannitoa seinas oli kasutatud tapeeti - millega see niiskuskindlaks töödeldakse?

Tänan ette vastuse eest!

Tsiteeri

Jaana 26.01.2011 15:09

Üheks variandiks oleks veel ka korktapeet, aga see on vist niisama pretensioonikas niiskuse osas?

Tsiteeri

pilery kangur 26.01.2011 16:20

Tere Jaana!
Korktapeet ja rootapeet on selles mõttes sarnased, et vajavad mõlemad ühtmoodi kaitsmist.
Lakkimine tundub tõesti kõige mõttekam ja odavam lahendus. Küsige ehituspoest mingit tugevat lakki, mis ei oleks vee baasil. Kindlasti konsulteerige sealsete spetsialistidega , milline toode oleks teie probleemi puhul sobivam - praegu on saadaval väga lai valik erinevaid lakke.
Soovitan tapeeti lõigata terava(ehitus)noaga, mitte kääridega - tulemus jääb liimimisel parem. Jälgige,et tapeedi ja roostevabast pinna ühenduskoht jääks korrektne ning lakkimisel katke plaat seinas maalriteibiga,et sinna lakki ei satuks. Kõige "puhtam" jääks ühenduskoht siis, kui saaksite tapeedi panna nii, et see jääks veidi roostevaba pinna alla.

Kõike kaunist ja edu!
pilery

Tsiteeri

Soovin e-mailile teadet, kui sellele teemale vastatakse.

Lisa pilte

Sisustusweb ei vastuta foorumisse lisatud postituste ega nende sisu, samuti postituste kaudu kättesaadavaks tehtud internetilehtede sisu eest. Sisustusweb jätab endale õiguse kustutada postitused, mis on teemavälised, kirjutatud teise isiku nimel, solvavad, labased, vaenu õhutavad, ebaseaduslikule tegevusele üles kutsuvad või muudele headele tavadele mitte vastavad.