KÜSI NÕU SISEKUJUNDAJALT

Kas tapeetida magamistoas kõik seinad?

Maris 07.05.2011 11:27

Meil on magamistoas 6 seina, tuba on teisel korrusel katusealune, katusekalle on kõrge st, pead ära ei löö. Toas on ka garderoob ja sellest siis tuleb ka kaks lisaseina. Minu unistus on romantilise roosilise vanaaegses stiilis tapeediga tuba aga kardan et kui kõik seinad tapeetida siis jääks see liiga domineeriv ja väsitav? Kui osad seinad värvida siis millised? Kas näiteks kaks vastasseina, ehk siis see sein kus on uks ja sissepääs ja ta vastas olev suure aknaga sein värvida? õi paremat kätt jääv garderoobisein värvida? Või panna domineeriv tapeet vaid voodi peatsi seina ja kuskile veel ja ülejäänu värvida? Andke nõu :)

Tsiteeri

Pilery 09.05.2011 16:51

Tere Maris!

Praegusel juhul oleks pildid väga abiks! Võimalusel võiksite saata, aga praegu katsun anda üldist nõu.
Kogu ruumi tapeetimine võib tulla kõne alla juhul, kui ruum on väga suur ning tapeedi roosimuster väikseõieline ja mitte väga konstrastsetes toonides ; tuba valgusküllane ning vähe mööblit. Oluline on tapeedi ja värvi omavahelise suhte paikapanemisel ka ruumi proportsioonid - kas piklik või ruudukujuline jms.
Ka voodi otsaseina katmine tapeediga on lahendus, mis toimib alati ning ülejäänud seinapinnad värvida (soovitaks kasutada ühte, mitte mitut erinevat tooni värvi seintel).
Soovitud roositeemat võib ju lisada ka voodikatte jm. tekstiilide kujul. Sellisel juhul võiks tapeet ja tekstiil olla samast sarjast - nii on lihtsam sobitada.


Päikselist kevadet !
Pilery

Tsiteeri

Maris 10.05.2011 22:27

Pilte praegu jah suht raske teha :) Aga magamistuba on muidu suur- u 30m2. Toas on väga suur aken (ukse vastassein) kust pääseb rõdule ja ka katuseaken. Üritan kirjeldada : Kui astud uksest sisse siis u 5m kaugusel on siis vastassein suure akna ja rõduga. Vasakul on katusekalle ja voodipeats, paremal on garderoob ja katusekalle katuseaknaga. Tuppa tuleks valge voodi ja väiksed valged öökapid, ning katuseakna juurde meikimislaud ja peegel ja ukse lähedale väike sohva ja põrandalamp (lugemisnurk) Mööbel oleks valgest puidust ja põrandad ka väga heledast parketist(vist) Mu peas on visioon roosimustrist mis on natuke külmemates toonides- valge, helesinine, heleroosa... ja ärvitud sein siis mingi toon tapeedist.
Tänud :)

Tsiteeri

pilery kangur 13.05.2011 00:56

Tere!
Põhimõtteliselt olete õigel teel - soovitud roosimustriga tapeet ja värvitud sein heledam toon tapeedimustrist. See nn. lugemisnurga osa ja voodipäitsi osa võiks olla tapeeditud ja siis näiteks garderoobi seinad värvida ? Samas tundub, et sellise päris suure ruumi puhul võiksite ka kõik seinad vabalt tapeetida, seda enam,et palju on nn. tükeldatud alasid seintes, mistõttu võib värvi ja tapeedi vaheldumine jätta närvilise mulje.

Edu soovides
pilery

Tsiteeri

Soovin e-mailile teadet, kui sellele teemale vastatakse.

Lisa pilte

Sisustusweb ei vastuta foorumisse lisatud postituste ega nende sisu, samuti postituste kaudu kättesaadavaks tehtud internetilehtede sisu eest. Sisustusweb jätab endale õiguse kustutada postitused, mis on teemavälised, kirjutatud teise isiku nimel, solvavad, labased, vaenu õhutavad, ebaseaduslikule tegevusele üles kutsuvad või muudele headele tavadele mitte vastavad.