KÜSI NÕU SISEKUJUNDAJALT

elutoa seinad

Gea 08.10.2011 00:50

Tere,

meil on toredad roosilised tugitoolid (sellised halliga segatud punaste ja rohekate värvidega, põhi beež, aga pigem tumedad, tegelikult sellised nagu Supelsakste kohviku laudlinad). Põrand on hele õlitatud laudpõrand, valge pottahi, kõrged laed, loodusvalged kardinad, klaaslühter. Aknad ja ahi vastasseintes. Aknad põhjapoole. Krohvitud seinad, mis hetkel halli värvi ja ootavad värvi. Diivan, mis vajab katteriide vahetust. Üks sein saab poolenisti kaetud maast laeni raamaturiiulitega, riiulid tulevad heledad, võib-olla isegi valged. Kaks mustvalget maali, kolmandal põhivärviks savipunane - need tahaks ikka ka üles panna. Raamid praegu valged.

Millist värvi võiks eelistada seintel? Oleme kaalunud valget, helehalli, aga ka ühe seina - ahju ümber - värvimist sarnaseks punaseks, nagu seda on tugitooli roosiõites, aga siis vist ülejäänud seinad valged?

Värvikamaks variandiks oleks kogu toa kahvatupunase savivärviga ületegemine.

Millegipärast on mul tunne, et õige pisut tahaks kahvatut türkiissinist ka sisse tuua kuskil või hiirehalli.

Mis värvi võiks olla diivan, see sõltub vist ka seinavärvist?

(See punane värv on meil aktsendina ka magamistoas, mille seinad on ise ookrikarva kollakad, ja tunnen, et tegelikult võiks seda punast suures toas pisut rohkemgi olla kui magamistoas). Aga tegelikult ma ei tea, kus see värv võiks olla. Vaipa ma kindlasti punast ei tahaks, pigem võiks vaip olla tagasihoidlik ja naturaalne. Äkki oskate aidata, kuidas neid värve doseerida?

Tsiteeri

Pilery Kangur 10.10.2011 12:06

Tere Gea!

Tundub, et kõigepealt peaksite arvesse võtma soovitud raamaturiiulid, mis katavad terve seina. See tähendab, et raamatud ise oma kirjususes toovad ruumi palju erinevaid värve. Seetõttu näib seinte valdavalt valge värviga katmine vägagi põhjendatud. Valge ahju taust võiks aga siiski olla soovitud roosiõite värvi, mis tugitoolideski.
Teise variandina värvida kõik seinad helehalliks (kui ruumis väga pime ei ole seoses paiknemisega põhjas).
Hiirehalli võiks leiduda ka uues diivani katteriides ja siis heledad türkiissinised ja roosiõitega ühte tooni padjad. Samas sobiks diivanikatte värviks ka ahju taguse seina roosipunane. (eeldusesl, et diivan ei asu sama seina taustal).
Ka sobib kõikide seinte valge värviga katmine +ahju tagune sein hiirehall või siis miksmitte hele türkiissinine - varinate on mitu.
Soovitaks paigaldada enne raamaturiiul raamatutega ja siis uuesti vaadata, kui palju ruum värvi veel vajab.













Soovitan raamaturiiul enne paigaldada koos raamatutega seina. Siis tekib uus mulje ja on lihtsam vaadata kui palju ruum värvi juurde vajab.

Tsiteeri

Soovin e-mailile teadet, kui sellele teemale vastatakse.

Lisa pilte

Sisustusweb ei vastuta foorumisse lisatud postituste ega nende sisu, samuti postituste kaudu kättesaadavaks tehtud internetilehtede sisu eest. Sisustusweb jätab endale õiguse kustutada postitused, mis on teemavälised, kirjutatud teise isiku nimel, solvavad, labased, vaenu õhutavad, ebaseaduslikule tegevusele üles kutsuvad või muudele headele tavadele mitte vastavad.