KÜSI NÕU SISEKUJUNDAJALT

Valge laudpõrand

Kristian 05.12.2011 13:35

Oleme mõelnud oma uuele majala teha valgeks värvitud laudpõranda a la scandinavian white. Sellega seoses mõned küsimused:

- kas kellelegi Eestis on reaalset kogemust selliste põrandate tegemisel või nendega elamisel?
- missugust põrandavärvi peaks eelistama?
- kas on olemas värvile muid häid alternatiive -- õli, lakk vm?

Aitäh vastuste eest!

Tsiteeri

Pilery Kangur 06.12.2011 16:49

Tere!

Taas on väga trendikas värvida puitpõrandaid. Hele värvitoon põrandal peegeldab valgust tagasi ning muudab seetõttu ruumi visuaalselt avaramaks. Eriti hea võte juhul, kui laudpõrand sisldab palju oksakohti - värvides jääb tulemus ühtlane. Julgen soovitada, ilus tulemus!
Põrandavärvi peab aegajalt uuendama, kuigi tänapäeval saadaval head ja kulumiskindlad toonitavad põrandavärvid. Näiteks Epolan Alkyl jpm.
Ka olemas toonitavaid põrandalakke, mis heledaks toonideks teevad puidu heledamaks ja puit ise jääb läbikumav. Hea kulumiskindlusega nt. Sadolini põrandalakk Celco Terra. ja veepõhine Celco prof Solido kõvastuv lakk.
Põrandaõli eelis on, et see muudab puidu väga kõvaks, säilitades samas puidu eheduse. Samuti ei vaja see uuesti õlitamisel mahalihvimist nagu seda peab tegema nt. laki puhul.

Soovitan kindlasti enne otsustamist pöörduda oma ala proffide poole (nt. Sadolini värvikeskus, firmasse Tikkurila ) , kes on väga pädevad Teie kõikidele põrandavärve ja -õlisid puudutavatele küsimustele vastama.

Tsiteeri

Soovin e-mailile teadet, kui sellele teemale vastatakse.

Lisa pilte

Sisustusweb ei vastuta foorumisse lisatud postituste ega nende sisu, samuti postituste kaudu kättesaadavaks tehtud internetilehtede sisu eest. Sisustusweb jätab endale õiguse kustutada postitused, mis on teemavälised, kirjutatud teise isiku nimel, solvavad, labased, vaenu õhutavad, ebaseaduslikule tegevusele üles kutsuvad või muudele headele tavadele mitte vastavad.