KÜSI NÕU SISEKUJUNDAJALT

Värvid köögis

Kaarin 02.01.2012 22:16

Tere!

Olen hädas värvide valikuga köögis. Praegu köögis tumepunane mööbel heledama puidust tööpinnaga, roosa sein ja punakas põrand (lisan pildi - põrand paistab pildil veidi heledam kui tegelikult, see on punase-beeži säbruline). Punane värv ei ole kuidagi meelepärane, kuid kahjuks ei ole hetkel võimalust põrandat välja vahetada. Plaanis on värvida kapiuksed valgeks, töötasapind jääb samaks, köögi keskele telliks sama tööpinnaga saare, samuti valgete ustega.
Probleemiks on seina värv, mis sobiks sellise põrandaga. Punaseid ja roosasid toone ei tahaks üldse kasutada. Kas valgega jääks tulemus liiga ühtlane? Mõtlesin ka heledama kollase peale, samas tundub, et valge mööbli juurde oleks hoopis mingit kontrasti vaja.
Ma ei kujuta sellise põrandaga ka muud värvi kapiuksi ette. Valge tundub kõige sobilikum.
Pliidi tagune sein on hetkel lihtsalt värvitud, praktilisem oleks sinna panna mingi kergesti puhastatav materjal. Siis aga jällegi värvi küsimus. Ka kardina värv tekitab küsimusi. Kas on üldse võimalik punast vältida või peaks siiski nii kardina kui pliiditaguse seina puhul seda kasutama?

Kõike head soovides,
Kaarin

Tsiteeri

Pilery Kangur 03.01.2012 11:28

Tere Kaarin!

Valge tundub ka mulle köögi kapiustele väga sobiv ja hea neutraalne toon ja samas võtmes ka saare osa.
Ka seinte värv peaks olema mõni väga kerge tooniga (hallikas või vanilje) valge. "Värvilist" seina ei soovitaks.
Kontrasti saaksite sisse tuua köögi tööpinna taga oleva seinaosas. Ehk pliidi tagune osa katta klaasiga, mille alla võib panna kas põneva mustriga (see võiks sisaldada terviku huvides veidi ka sama tooni, mis põrandal on) tapeedi või fototapeedi vms.
Kardina toon ja/või muster peaks samuti kordama põranda-pliiditaguseseina värvigammat ja/või mustrit.
Kui kapiuksed tulevad valged, siis veidi punast ainult detailides (töötasapinnataguses seinas , kardinates) on valgel foonil väga hea ja ei mõju nii intensiivselt. Ja rõhutaks, et piisab ka väga väikeses mahus punase kasutamises - seda siis just seepärast, et moodustuks põrandadaga ühtne tervik.

Tsiteeri

Hille 03.01.2012 13:26

Tere.Mul on köök salati roheline.Köök on mul väga väike,värvisin oma köögikapi uksed tumedamaks punaseks,aga nüüd olen sellest köögikappide värvist tüdinenud.Millist värvi soovitate mul nüüd värvida,mis sobiks salatirohelisega.Jään vastust ootama.

Tsiteeri

Mall 25.04.2012 13:54

Intensiivse värviga nagu salatiroheline sobib mõni neutraalne värv, näiteks vanilje või elevandiluu. Mitu intensiivset värvi väikses ruumis muutuvad liiga rõhuvaks ja teevad ruumi väiksemaks.

Tsiteeri

Soovin e-mailile teadet, kui sellele teemale vastatakse.

Lisa pilte

Sisustusweb ei vastuta foorumisse lisatud postituste ega nende sisu, samuti postituste kaudu kättesaadavaks tehtud internetilehtede sisu eest. Sisustusweb jätab endale õiguse kustutada postitused, mis on teemavälised, kirjutatud teise isiku nimel, solvavad, labased, vaenu õhutavad, ebaseaduslikule tegevusele üles kutsuvad või muudele headele tavadele mitte vastavad.