KÜSI NÕU SISEKUJUNDAJALT

Vana dushinurga eemaldamine

Ingrid 20.03.2012 10:06

Tere! Postitasin küsimuse ehituse foorumi alla, kuid igaks juhuks ka siia, võib-olla olete oma siskujundamisetöös ka sellise probleemiga kokku puutunud. Ehk siis oleks soov eemaldada vannitoast vana plastist dushinurk - see on ilmselt kinnitatud seina külge nii kruvide kui ka kindlasti silikoniga - kui keeruline seda ära võtta on? Millega peab arvestama - kruviaugud plaatide sees, kas silikon ja võimalik kinnitusliim on eemaldatavad? Asemele tuleb vann, seega sein peaks võimalikult puhas jääma (augud plaatide sees peab millegai kinni katma - a la nagid vms - kui oskate lisaideid anda, oleks tore, aga olen mures just liimi ja silikoni pärast). Kas keegi on sellise töö ette võtnud, kui kulukas see võiks olla ning kuhu saaks toimetada vana dushinurga? Ette tänades, Ingrid

Tsiteeri

Pilery Kangur 20.03.2012 12:10

Tere!

Põhimõtteliselt on vanalt seinalt võimalik liim ja silikoon eemaldada. Kraapida ettevaatlikult mehaaniliselt ja seejärel kasutada spetsiaalseid kemikaale, mida saate küsida ehituspoodidest. Küll aga on see veidi riskantne, kui tahate vanad seinaplaadid täies mahus säilitada. Kruviaugud on küll võimalik kinni katta ja ka tekitada mõnda kohta nagi või riiuli, kuigi kruviaukude asukoht vaevalt kattub nagi vm. soovitava asukohaga.
Aukude peale võib tellida ka mingi kujundi kleebise, mis sujuvalt jookseb üle vannitoa kohati ka teistele plaatidele. Samuti võimalik augud kinni pahteldada-silikoonida ning seejärel konkreetne plaat üle värvida, tekitades seinale värvitud plaatidest mingi mustri vm.
Siiski võib olla vajalik dušinurga ala uuesti plaatimine või siis vigastatud plaatide võimalusel välja vahetamine, et tulemus korrektne jääks.
Hind sõltub konkreetsest töömehest, kes seda teeks ning vana dušinurga võib enne pakkuda taaskasutuskeskustesse, müüa vms. et mitte minema visata . Taaskasutus on vajalik teema ning võibolla on mõnel inimesel täpselt sellist toodet vaja.


Edu ja kaunist kevadet !
Pilery

Tsiteeri

Soovin e-mailile teadet, kui sellele teemale vastatakse.

Lisa pilte

Sisustusweb ei vastuta foorumisse lisatud postituste ega nende sisu, samuti postituste kaudu kättesaadavaks tehtud internetilehtede sisu eest. Sisustusweb jätab endale õiguse kustutada postitused, mis on teemavälised, kirjutatud teise isiku nimel, solvavad, labased, vaenu õhutavad, ebaseaduslikule tegevusele üles kutsuvad või muudele headele tavadele mitte vastavad.