KÜSI NÕU SISEKUJUNDAJALT

Magamistoa värv

Kally 29.03.2012 10:55

Tere,
Palun spetsialistide nõu magamistoa värvide osas.
Magamistuba on umbes 12 ruutmeetrit. Ühete seina(väiksemasse mõtlesin panna sellise ühevärvilise punase (ilma mustrita tapeedi). Tapeedi värv on selline roosakas punane.
Mis värvi võiks teha seinad ? Mõned soovitasid kasutada halli, aga ise eriti ei tahaks halli seina.

Tsiteeri

Pilery Kangur 30.03.2012 16:13

Tere!

Kuna soovite ühte seina roosakaspunast tapeedi, siis teised seinad võiksid olla neutraalsemat tooni.
Hele hall on igati sobilik. Võite halli tooni katta üle veel näiteks Tikkurila Taika hõbe-või kullavärvi lasuuriga.
Samuti sobiks seintele valge, väga õrnalt roosaka alatooniga pind.
Ei soovitaks lisada punase tapeedi kõrvale teisi nn. värvilisi toone, sest need hakkaksid punasega võistlema ning tekib magamistoa jaoks liiga värviline-närviline kooslus.
Veel võimalik ühevärvilise roosakaspunase tapeedi kõrval ülejäänud pinnal kasutada heledal taustal näiteks sama roosakaspunast triipu, täppi, kerget mustrit. Seda siis sobiliku tapeedi näol või kasutada dekoratiivvärvimise tehnikaid. Konkreetsel juhul näiteks triipu saab tekitada eelnevalt heledale valkjale pinnale punased triibud, kas vaba käega või näiteks teibi abil maalida.
Ühevärvilise pinna kõrvale tasub tasakaalustamiseks kasutada kerget mustrit või siis tekitada värvitavale pinnale erinevaid faktuure.
Tähtis on värvide ja mustrite tasakaal kogu ruumis - nii seinte materjalides, kui ka tekstiilides jne.
Olulisel kohal on hubane valgustus!


Kena kevadet!!
Pilery

Tsiteeri

Soovin e-mailile teadet, kui sellele teemale vastatakse.

Lisa pilte

Sisustusweb ei vastuta foorumisse lisatud postituste ega nende sisu, samuti postituste kaudu kättesaadavaks tehtud internetilehtede sisu eest. Sisustusweb jätab endale õiguse kustutada postitused, mis on teemavälised, kirjutatud teise isiku nimel, solvavad, labased, vaenu õhutavad, ebaseaduslikule tegevusele üles kutsuvad või muudele headele tavadele mitte vastavad.