KÜSI NÕU SISEKUJUNDAJALT

Vana talumaja

Airi 21.05.2012 15:16

Plaan on hakata remontima vanemat tüüpi talumaja.Täpsemalt kaks magamistuba teha enamvähem üheks ruumiks. Kuid sisemuselt ei sooviks teda teha väga kaasaegseks. Pigem midagi sellist talupoja aegset ja kaasaja segu. Kindlasti mõnes kohas jätta nähtavale palk sein ning ülejäänud tapetseerida. Sooviks oleks kasutada sisekujundamisel sealse kandi rahvaseeliku triibu värve mis on punane, must, lilla ja rohekas-sinine. Pinnad millel ma neid värve ei kasuta sooviks jätta võimalikult heledaks. Kuid nüüd on probleem, millised valgustid, kardinad ning vaipkatted sobiks sellise ruumi juurde. Midagi kaasaegset või mitte?

Tsiteeri

Pilery Kangur 21.05.2012 19:04

Tere!

Plaan, mida kirjeldate on õige ja hea. Vana peab väärtustama, samas on miksimine hea võte, et ei jääks liiga muuseumi tunne.
Rahvarõiva seelikutriipu võib kasutada tekstiilides või siis leidma näiteks mõne seina peal koha, kus triibumotiivi eksponeerida.
Heledaid seinapindu võib tapeedi asemel tekitada ka lubikrohvi või savivärviga. Selliselt töödeldud pinnad ´´ hingavad´´, mis on ruumi sisekliima jaoks eriti hea ning samuti stilistiliselt väga sobilikud.
Kindlasti peaksid vaipkatete materjalid olema naturaalsed - kas kaltsuvaibad või valged villavaibad jms. Vabalt võivad (aga ei pea) vaibad ja valgustid olla kaasaegsed - siin ei ole kindlaid reegleid. Tähtis on siiski kogu tervik.
Kõige üheks tervikuks kokku panemine on peen kunst. Seepärast on väga raske ehk isegi võimatu kirja teel nõu anda.
Kui vajate siiski abi , siis olen nõus igati aitama - selleks kirjutage minu meiliadressile.


Edu soovides ja kaunist saabuvat suve!
Pilery

Tsiteeri

Soovin e-mailile teadet, kui sellele teemale vastatakse.

Lisa pilte

Sisustusweb ei vastuta foorumisse lisatud postituste ega nende sisu, samuti postituste kaudu kättesaadavaks tehtud internetilehtede sisu eest. Sisustusweb jätab endale õiguse kustutada postitused, mis on teemavälised, kirjutatud teise isiku nimel, solvavad, labased, vaenu õhutavad, ebaseaduslikule tegevusele üles kutsuvad või muudele headele tavadele mitte vastavad.