KÜSI NÕU SISEKUJUNDAJALT

Palun abi kõrge seina (u. 3,1m) viimistlemiseks

Heleri 22.05.2012 22:59

Tere. Magamistoa plaan on lisatud failis. Magamistoal on 2 akent, mis on põrandast kuni 2100mm, mõlemad avanevad rõdudele. Toa seinad on kõrged. Üks sein (joonisel paremal) on 2,4 m kõrge ning selle ülemisest servast algab kaldlagi (30 kraadi). Teine sein (joonisel vasak, kus voodi päits) on u 4m kõrge. Mõte oli teha lakke kipsist teine kalle vastu, et toa lakke joonistuks viil. Kui teha kunstlik kalle alates katuseaknast sama kraadiga, mis katuse kalle, jääb siiski kõrgema seina (voodi päits) kõrguseks 3,1m. Kuidas seda seina võiks viimistleda, et visuaalselt selle seina kõrgust madalamaks saaks ning tuppa hubasust tekkiks? Voodi asukohta muuta ei saa.

Tsiteeri

Pilery Kangur 30.05.2012 11:32


Tere Heleri!

Vabandused vastuse viibimise pärast!
Viilu tekitamine lisa katusekaldega on hea mõte.
Liiga kõrgete lagede korral jääb tõesti väheseks hubasuse tundest, mis on magamistoas aga vajalik.
Visuaalselt madalamaks saaks seina, kui näiteks poolitada sein horisontaalselt kahe erineva tapeediga - sein tükeldub visuaalselt ja seda eriti juhul, kui alaosa on tumedam.
Teine variant on tekitada massiivne ja huvitavalt lahendatud voodipäits. Ehk võimalusel tekitada uus voodipeats, mis on tavapärasest veidi kõrgem plaat. See võiks olla kaetud näiteks mahulise tepitud kangaga( nahk või kunstnahk vms.), mis tõmbab tähelepanu endale ning tekitab turvalise tunde.
Kolmas ja kõige enam mõjuv sellisesse magamistuppa on baldahiinvoodi. Olemasolevale voodile võiks ümber ehitada raamistiku, millele kinnitada ülaosasse ja külgedele kangad.
Üldjuhul tumedamad toonid seintel ja kangastel tekitavad hubasuse tunde paremini. Samuti kasutage mahedat kohtvalgustust laevalgustuse asemel, lisaks näiteks paksud vaibad - nii tekitate hubasema ruumimulje.
Lisan näiteid Soome sisustusmessilt jm.




Edu soovides,
Pilery

Tsiteeri

Soovin e-mailile teadet, kui sellele teemale vastatakse.

Lisa pilte

Sisustusweb ei vastuta foorumisse lisatud postituste ega nende sisu, samuti postituste kaudu kättesaadavaks tehtud internetilehtede sisu eest. Sisustusweb jätab endale õiguse kustutada postitused, mis on teemavälised, kirjutatud teise isiku nimel, solvavad, labased, vaenu õhutavad, ebaseaduslikule tegevusele üles kutsuvad või muudele headele tavadele mitte vastavad.