KÜSI NÕU SISEKUJUNDAJALT

Avatud köögiga elutuba

Merle 30.05.2012 13:55

Plaan on värvida korteris seinu.

Köögi jaoks sai välja valitud tume punane värv ( küps kirss ). Seda värvi läheks köögi tagune ( ainuke-üks ) sein. Nüüd olen hädas teiste seintega. Tuba on köögiga üpris väike. Kööki ei eralda teised seinad. Rulood on beezi värvi ja just seepärast see teise värvi valik tekitab probleeme.

Mis värve võiks kasutada. Mööbel toas on liivatamm ja köök ise wenge ja töötasapind hele tamm. Diivan pruun.

Panin pildi sellest osast kuhu vajan värvi ideid.

Äkki on hoopis soovitada teisi värvi kombinatsioone.


Suured tänud nõuannete eest:)

Tsiteeri

Pilery Kangur 01.06.2012 12:40

Tere!

Olete põhimõtteliselt õigel teel. Mööbel, diivan ja kardinad on neutraalsed. Aktsentvärviks valisite küpse kirsi tooni, mis sobib teemasse.
Soovitan seinavärvi valida samuti neutraalse beezika alatooniga valge, et tekiks rahulik hele foon. Kuna ruum on väike, siis uut tooni lisada pole mõtet. Toonitud värv võib olla ka struktuurne või näiteks kergelt helkiva läikega. Selleks valida õige värvipõhi (nt. Tikkurila Tunto Hieno struktuurvärv või Tikkurila Taika metalli- või pärlmuttervärv viimaseks värvikihiks.)
Kui kujunduse baas on paigas, siis lisage uusi kihte ja seda ka erinevate faktuuride näol: Võibolla kirsipunane karvane vaip, huvitava faktuuriga (võib ka olla eelpooltoodud beezist koloriidist) kangast külgkardinad. Paar üleni kirsipunast või kirsise detailiga patju diivanile lisaks ning sarnane laudlinik. Mõni tore foto või maal vms. seinale jne. Ka köögis kasutatavad nõud jm. keraamika peaks olema sobivas toonis, et tekiks ühtne tervik, sest selles kontekstis peab elutuba ja kööki käsitlema ühe ruumina.


Päikest!
Pilery

Tsiteeri

Merle 01.06.2012 14:14

Tänan nõuande eest!

Aga mis te arvate kui teeks teised seinad sambla roheliseks, kergelt hallika varjundiga, aga hästi õrna toonina? Või siis läheks juba liiale?

Tsiteeri

Soovin e-mailile teadet, kui sellele teemale vastatakse.

Lisa pilte

Sisustusweb ei vastuta foorumisse lisatud postituste ega nende sisu, samuti postituste kaudu kättesaadavaks tehtud internetilehtede sisu eest. Sisustusweb jätab endale õiguse kustutada postitused, mis on teemavälised, kirjutatud teise isiku nimel, solvavad, labased, vaenu õhutavad, ebaseaduslikule tegevusele üles kutsuvad või muudele headele tavadele mitte vastavad.