KÜSI NÕU SISEKUJUNDAJALT

Palun abi magamistoa kujundamisel

Maarja 13.08.2012 22:55

Tere!

Sooviks abi magamistoa kujundamisel. Käsil on magamistoa remont, kus vahetusse läheb põrand, seinavärv, lagi. Esialgu on planeeritud põrand katta tumeda laminaatparketiga, lagi valge ja seinad kahes toonis. Tuba ise on 16m2 suur, kahe aknaga. Mööbel on tumepruun. Siit siis küsimus, kas oskaksite soovitada kahte tooni seinavärviks? Ja millised võiksid olla sellisel juhul kardinad? Ise oleme planeerinud kahte seina punaseks värvida, kuid sellele on palju negatiivset vastukaja. Kuna see on meie esimene toa kujundamine, siis ootame igasuguseid soovitusi :)

Tsiteeri

Pilery Kangur 14.08.2012 11:02

Tere Maarja!

Punane toon magamistoas on liiga intensiivne ning segab lõõgastumist enne uinumist.Siiski näiteks voodipeatsi seina võiks soovi korral punaseks värvida, miksmitte lisaks katta see ka kuldse lasuurvärviga või kasutada muud faktuuri loovat dekoratiivvärvimise tehnikat. Ülejäänud seinatoon võiks sel juhul jääda rahulikuks(pehme valge, hele hallikas-beezikasvms.)
Kuigi inimeste värvieelistused on väga individuaalsed, siis tavapäraselt soovitaks magamistuppa rahulikemaid toone.
Kui ruum asub põhja poole, siis soojema alatooniga värv. Pakuks varianti, et näiteks vooditagune sein katta hoopis tapeediga ja siis üks või kõik seinad värvida. Tapeet on materjali poolest sõbralikum ja "pehmem", kui lihtsalt värvitud sein. Võiks järgida reeglit, et valides tapeedi, võtta sealt kõige heledam toon aluseks ülejäänud seinte tooni valimisel.
Põhimõtteliselt sobivad tumepruunide taustavärvide juurde peaaegu kõik toonid - erinevad koorevalged, ka pehmed oliivi või kiivirohelised. Seinad võivad olla ka täiesti neutraalset heledat tooni ja värvi saab lisada ka tekstiilidega. Voodikate, kui suurim horisontaalne pind magamistoas on väga oluline pind värvilaiguks.
Kardinate toon võiks näiteks punase seina puhul korrata ka vähesel määral mustris veidi punast. Ka valged, tumepruunid kangad on teie magamistuppa kindel valik. Vältima peaks selliste kardinate puhul igavat siledat pinda. Valida võiks huvitava faktuuriga või osaliselt läbipaistvat kangast jne.
Lisasin veidi ka pildimaterjali erinevatest magamistubade kujunduslahendustest. Ka sisustusajakirjadest leiab tihtipeale huvitavaid mõtteid, mis võiksid abiks olla.


Parimate soovidega,
Pilery

Tsiteeri

Soovin e-mailile teadet, kui sellele teemale vastatakse.

Lisa pilte

Sisustusweb ei vastuta foorumisse lisatud postituste ega nende sisu, samuti postituste kaudu kättesaadavaks tehtud internetilehtede sisu eest. Sisustusweb jätab endale õiguse kustutada postitused, mis on teemavälised, kirjutatud teise isiku nimel, solvavad, labased, vaenu õhutavad, ebaseaduslikule tegevusele üles kutsuvad või muudele headele tavadele mitte vastavad.