KÜSI NÕU SISEKUJUNDAJALT

mis värvi sein

Raili 22.03.2014 23:56

Sain päranduseks korteri, kus on elutoal sinine põrand. Paradoksaalsel kombel on just see põrand kõige korralikum asi seal korteris. Soovin kujundada toa sinise põranda järgi. Mis värvi võiks olla sein ja mööbel?

Tsiteeri

Pilery Kangur 25.03.2014 11:11

Tere!

Sinine põranda värvina on suhteliselt aktiivne värvitoon. Seda arvestades soovitan seintel kasutada sobivat heledat neutraalset (kas siis sooja või külma alatooniga) beezikat ,kollakat vms.koloriiti. Värvi alatoone on lahti kirjutada kahjuks peaaegu võimatu. Kui korrata sinist aktsendina vähesel määral kujunduses,on täpse,põrandaga sarnase sinise tooni tabamine ülejäänud terviku huvides väga oluline!
Mööbli materjalina võiks valida ühtse läbiva materjali (näiteks hele tamme-või saarepuit)või olenevalt kujundatava ruumi stilistikast valge või elevandiluu(kõrgläikega?) pinnad.
Põranda sinist tooni korrata aimult väikeses koguses tekstiilides - kardina-ja vaibamustris jne. Diivan,kui elutoa üks suuremaid mahte võiks soovitatavalt olla seinaga ühte tooni või pisut tumedam neutraalne toon - nn.põrandasinist tooni võiks sisalduda ainult diivani patjades.
Olenevalt ruumi suurusest ja valgusküllasusest võib lisada soovi korral ka 1-2 aktsentvärvi,aga seda siis ainult detailides,mitte suurtel pindadel.




Kena kevadet,
Pilery

Tsiteeri

Soovin e-mailile teadet, kui sellele teemale vastatakse.

Lisa pilte

Sisustusweb ei vastuta foorumisse lisatud postituste ega nende sisu, samuti postituste kaudu kättesaadavaks tehtud internetilehtede sisu eest. Sisustusweb jätab endale õiguse kustutada postitused, mis on teemavälised, kirjutatud teise isiku nimel, solvavad, labased, vaenu õhutavad, ebaseaduslikule tegevusele üles kutsuvad või muudele headele tavadele mitte vastavad.