KÜSI NÕU SISEKUJUNDAJALT

Ruudumustrilise tapeedi sobivad kaaslased

Karet 20.11.2014 08:41

Tere!

Pooleli on magamistoa sisustamine. Toa seinad on heledamat halli tooni (soojem hall). Mõni aeg tagasi sai valitud ühte seina maskuliinne hallides toonides ruudumustriline tapeet. Erinevad hallid toonid, tumedamad, heledamad ruudud. Fliistapeet, veidi säbruline ja jätab kanga mulje.

Ostsin 4Roomist beeži kangaga kaetud kandilise laevalgusti, mis sobib hästi tapeediga. Kuna need ruudud on päris suured (13x13 cm), on tapeet hakanud domineerima ja igatsus on millegi romantilisema järele. Või vähemalt selle järele, et tapeet seinas ei "karjuks". Enne tapeedi vahetamist tahtsingi küsida, äkki saab tuba kardinate ja voodipesu õige valikuga kuidagi pehmemaks muuta?

Kas ruuduga sobiks lillemustrit sisse tuua? Või peaks jätkama geomeetriliste kujunditega - mummud, ümarad vormid? Või jätkama hoopis väikese ruudumustriga näiteks padjapüüridel.

Tsiteeri

Pilery Kangur 20.11.2014 10:55

Tere!


Ruumis oleva tekstiiliga ning ka valgustusega saaks olukorda muuta.
Lillmotiivi sissetoomine võib sobida,kuid soovitan siiski vältida. Ruudumustrilise tapeediga võib kasutada voodipesus väikese geomeetrilise mustriga pinda,mis oleks kindel valik.
Kuigi mulle tundub,et kui teid häirib tapeedi ruudumuster,mis liiga "aktiivne",siis pigem soovitaks üldmulje pehmendamiskes ühevärvilisi toone ning mängida materjalide tekstuuridega. Miksmitte monokroomsele hallisruudulisele tapeedile vastandada voodipesu kangastes näiteks hele hallikas-sinaksrohelise varjundiga või hele lavendlililla toon. Kardina-jm.tekstiilide tekstuur võiks olla kerge läikega või kardinad ühevärvilised läbikumavad kortsulise tekstuuriga. Samuti ka pehme ühevärviline mõnusa tooniga päevatekk,millel sobivas toonis padjad; vaipade karvane pind ning pehme kohtvalgus (mitte üldvalgustus laest !) muudab ruumiilme visuaalselt "pehmemaks."


Heade soovidega,
Pilery

Tsiteeri

Soovin e-mailile teadet, kui sellele teemale vastatakse.

Lisa pilte

Sisustusweb ei vastuta foorumisse lisatud postituste ega nende sisu, samuti postituste kaudu kättesaadavaks tehtud internetilehtede sisu eest. Sisustusweb jätab endale õiguse kustutada postitused, mis on teemavälised, kirjutatud teise isiku nimel, solvavad, labased, vaenu õhutavad, ebaseaduslikule tegevusele üles kutsuvad või muudele headele tavadele mitte vastavad.