KÜSI NÕU SISEKUJUNDAJALT

Vana puittrepi värv

Gerda 07.09.2016 13:25

Tere, sooviksin nõu trepi värvitoonide osas. Hakkasime tegema hiljuti ostetud vanas puitmajas remonti, trepi puhastasime osalislt ära (pilt lisatud), aga värvitoonide osas ei ole kindel. (Värvime, kuna täisrestaureerimiseks hetkel vahendid puuduvad.) Puitu välja tuua ei saa, kuna trepp on kunagi põlenud, samuti mõnest kohast tükid väljas, hetkel siis mõnda kohta kitt, pahtel ja värv peale. Sooviksime kasutada 2 eri värvi, jäime küll pidama tumepruuni ja valge v. elevandiluu juurde, et muster välja tuua, aga ei ole enam kindel, kas see tumepruun on ikka kõige parem valik. Seinad trepi kõrval ja terve I korrus on beezid. Mida Teie välja pakuksite?

Tsiteeri

Pilery Kangur 07.09.2016 16:36

Tere!

Kõigepealt tahan teid tänada,et abi palute,sest tegemist on tõesti väga kauni vana puittrepiga ning kohatu värvilahendus võib rikkuda palju.
Olen kahjuks väga palju näinud miljöövärtuslikke ja toredaid vanu ehitisi,mille interjöör, interjööri detailid,või fasaadi värvilahendus on kurvakstegevalt silmakriipiv.
Soovitan valida Tikkurila vanaaja värvikaardilt sobivat tooni.
http://www.tikkurila.ee/ehitus-_ja_remontvarvid/varvitoonid/sisevarvikaardid/vana_aja_varvide_varvikaart
Kontrast ei pea võibolla väga tugev olla toonide vahel.
100% täppi ei saa soovitamisel panna,sest arvuti kuvari pildi järgi värvitoone pakkuda ei tohi.
Kuna mulle tundus,et seintel olev värvitoon on pigem jahedam beezh,siis võiks heledam toon olla suhteliselt seinvärvi sarnane või sellest veidi heledam. Samuti väga tume pruun võib teha kontrasti liigselt tugevaks ja üldpildi "teravaks". Tumedam pruun toon ainult paar tumedusastet tumedam,mitte rohkem
Lähtuda võiks olemasolevast külmast (või soojast ) ümbritsevast koloriidist ning sobivust ka põrandaga.

Edu soovides,
Pilery

Tsiteeri

Soovin e-mailile teadet, kui sellele teemale vastatakse.

Lisa pilte

Sisustusweb ei vastuta foorumisse lisatud postituste ega nende sisu, samuti postituste kaudu kättesaadavaks tehtud internetilehtede sisu eest. Sisustusweb jätab endale õiguse kustutada postitused, mis on teemavälised, kirjutatud teise isiku nimel, solvavad, labased, vaenu õhutavad, ebaseaduslikule tegevusele üles kutsuvad või muudele headele tavadele mitte vastavad.