KÜSI NÕU SISEKUJUNDAJALT

Dekoratiivvärvidest seinal

Sirje 15.09.2016 14:50

Tere
Oli soov seinad üle värvida.Värvidest valisime põhjaks kollase tooni ja kuna korstnajalg on hall,siis soovisime kollase nn.lasuurvärviga pintsli abil üle nn. triibutada halliga.Tegime ka.proovilapi-ei tulnud ilus.Puhtad kollane ja hall on kenad kõrvuti,aga üle võõbates oli tulemus inetu.Kuna puhast kollast seina ei tahaks ja tapeeti ka mitte sinna panna,kas saaksime kenama tulemuse, kui ülevõõpamisel mingit kollase muud tooni kasutaksime?Praegused toonid on ilmselt liiga kontrastsed.Kasutasime Sadolini Bindot ja Pixari,et pealmist kihti teha.
Ette tänulik olles ja vastust lootma jäädes
Sirje

Tsiteeri

Pilery kangur 15.09.2016 17:38

Tere!

Kollane ja hall eraldi võib olla kooslusena hea,aga segades või kihtidena kandes jääb tulemus visuaalselt porine. Kollane kollase peal võib olla parem. Näiteks aluspind tumedam kollakasbeez ja pealmine kiht sama,aga tugevama tumedusastmega - tumedam.Või kollane koos oranziga või rohelisega vms. - variante on väga palju! Ka nt. kuldse/hõbedase jm. helgiga läbikumavad toonid (Tikkurila ) annavad kollasele hea varjundi.
Palju oleneb ka sellest,millist dekoratiivvärvimise tehnikat kasutada. Kirja teel on võimatu selgitada kõike nüansse.
Soovitan külastada ehituspoode (k-rauta),kus on väljas palju erinevaid näidiseid dekoratiivvärvitud pindadest. Sealt meeldiva leides saab selliselt teada nii värvitoonid,kui tehnika.
Ka Tikkurila koolituskeskusest tasuks läbi käia,kus näidiste valik veelgi suurem. Lisaks saab sealt alati asjatundlikku nõu.
Lisan ka lingi,mis võib olla abiks:
http://www.tikkurila.ee/ehitus-_ja_remontvarvid/ideed/dekoratiivvarvimise_videod


Parimate soovidega
Pilery

Tsiteeri

Soovin e-mailile teadet, kui sellele teemale vastatakse.

Lisa pilte

Sisustusweb ei vastuta foorumisse lisatud postituste ega nende sisu, samuti postituste kaudu kättesaadavaks tehtud internetilehtede sisu eest. Sisustusweb jätab endale õiguse kustutada postitused, mis on teemavälised, kirjutatud teise isiku nimel, solvavad, labased, vaenu õhutavad, ebaseaduslikule tegevusele üles kutsuvad või muudele headele tavadele mitte vastavad.