KÜSI NÕU SISEKUJUNDAJALT

Põranda valik

Mirjam 22.03.2021 18:40

Tere,

Sooviksin nõu esiku ja köögi põranda valikul. Esik on L-tähe kujuline, koosneb siis kahest ristkülikust, korterisse sisenedes on otse ja vasakul uksed tubadesse, paremale jääb väiksem esik, kust pääseb vannituppa ja wc-sse ning selle esiku otsast on sissepääs kööki. Köök on ilma ukseta. Kuna tubades on kilp-parkett ja sarnast keeruline leida, samuti ei ole ka vinüülpõrandate vms. valikus taolist, enamik on lippide-mustriga põrandakatted, siis plaan oli valida keraamilise plaadi mustriga põrand. Tavaline looduskivi-muster tundub mulle liiga hall. Küsimus on selles, et kas sellist mustrilist põrandat kasutades võib kokkuvõttes seda mustrilist pinda liiga palju saada ja liiga kirju jääda kokkuvõttes ja peaks siiski millegagi kombineerima kas ühe esiku põranda või hoopis kööki panema midagi muud? Selles kollektsioonis, mis meeldib, ei ole ka kombineerimisvõimalust ühevärvilise põrandakattega. Esiku ja köögi seinad on plaanis värvida mingi heleda beezhika-kolllaka tooniga. Köök on 9m2, esikud kokku arvan, et ca 8m2. Või oleks mingi muu lahendus parem?

Mirjam

Tsiteeri

Pilery Kangur 25.03.2021 17:38

Tere Mirjam!


Põrandakatete puhul oleks visuaalselt hea ruumist ruumi kasutada sama materjali. Nii moodustub terviklik ja "voolav" ruumiilme.
Kilpparkett on kaunis puitparkett, kuid sellele sarnast materjali on raske leida. Sellistel puhkudel kõrvutatakse hoopis visuaalselt täiesti erinevaid materjale. Ehk puitmaterjali kõrvale hoopis näiteks kivi või ühtlasema visuaaliga PVC/linoleumikatet. Väga soovitaks vinüülparketti (LVT neutraalne oma halli tooni tõttu ning koosluses kilpparketi sooja puidutooniga hea valik. Materjaliomadustelt on LVT igati esikusse ja kööki sobilik, sest talub hästi nii koormust kui ka vett. Soovitan kiviimitatsioone millele ei ole keraamilise plaadi väga nähtavaid vuugikohti, et tulemus ei jääks väga kirju. Ühevärvilised rullmaterjalid (PVC või naturaalne linoleum) oleks hea alternatiiv LVT- le.
Kokkuvõtvalt: kilpparketile lisaks esikud/köök sama materjal võimalikult ühtlase pinnana, vältides intensiivseid mustreid ja lipilisi puitparketi imitatsioone.
Konkreetsema abi soovi korral saate kirjutada minu meiliaadressile.


Head soovides,
Pilery

Tsiteeri

Mirjam 28.03.2021 16:20

Tänan vastuse eest. Ei leia kahjuks teie e-maili. Vaatasin ka läbi kõigi teadaolevate LVT-pakkujate lehed, tundub, et soovitatud kiviimitatsioone ei olegi nii lihtne leida. Köögis on hallikas-beezhikas looduskivi värvi seinaplaat, põrand võiks sellega sobida. Asja raskendab muidugi see, et arvutiekraanilt on neid toone keeruline valida ja vaatama ju hetkel ei pääse. Pakutavad variandid on aga peamiselt ristküliku-kujulised ja suured, sobivad vist rohkem ühiskondlikesse ruumidesse. Olen sarnaseid näinud nt. Kristiine keskuse põrandal, kas need tegelikkuses on kiviplaadid või LVt, ei tea, aga kodust tunnet eriti ei tekida. Enamike firmade valikus ongi peamiselt just erinevates toonides puitparkettide imitatsioonid ja sellised lipi-mustriga, mis ilmselt ei sobi.

Tsiteeri

Soovin e-mailile teadet, kui sellele teemale vastatakse.

Lisa pilte

Sisustusweb ei vastuta foorumisse lisatud postituste ega nende sisu, samuti postituste kaudu kättesaadavaks tehtud internetilehtede sisu eest. Sisustusweb jätab endale õiguse kustutada postitused, mis on teemavälised, kirjutatud teise isiku nimel, solvavad, labased, vaenu õhutavad, ebaseaduslikule tegevusele üles kutsuvad või muudele headele tavadele mitte vastavad.