KÜSI NÕU PÕRANDASPETSIALISTILT

Kulunud põranda (soome papp) silumine

Jaan 28.01.2008 11:29

Tervist,

mul on majas soome papiga kaetud põrand, mida on korduvalt värvitud. Mingi aeg on plaanis panna parkett maha, kuid esialgu tuleks veel korra värvida. Probleem selles, et põrand on kulunud, kohati on u 1-2 mm sügavused laiemad kohad ja mõned samasügavad augud (mitte täkked), laiemad kohad siis näiteks tooli jalgadega kulunud. Milline oleks kõige parem võimalus neid kohti siledaks saada? Pahtel + ülevärvimine vist ei hoia tugevalt kinni? On üldse midagi sobivat?
Papi eemaldamine kahjuks ei kõlba, selle all olevad 50 aastat vanad lauad on üsna juhusliku kvaliteediga. Laudade lainetus on ka läbi papi tulnud, kuid see häirib vähem, küsimus on just kulunud kohtade parandamises.

Tsiteeri

Tarmo Titov 31.01.2008 13:20

Antud olukorda on väga keeruline hästi lahendada, kuid nagu aru saab on plaanis üldiselt põrandakate vahetada. Ajutise lahendusena on mõistlik tõenäoliselt siiski üksnes hullemad kohad pahteldada ning uuesti üle värvida. Muud võimalused on oluliselt töö- ja rahamahukamad. Samas pahteldamise puhul ei tohiks kasutada tavalisi tsemendi või kipsi baasil pahtleid, vaid spetsiaalseid elastseid puitpindade pahteldamiseks sobilikke pahtleid (näiteks Forbo 900DSP, Schönox DS vms), mis nakkuvad väga hästi aluspinna külge ning on elastsed, mistõttu ei pragune need ka puitpindadel kasutades.

Floorin põrandad,
Tarmo Titov

Tsiteeri

Tõnis- vana põrandameister 29.02.2008 17:06

Tere Jaan, kas plaanis on paigaldada liistparkett, laudparkett või sootuks laminaat (inimesed nimetavad ka seda asja millegi pärast parketiks tihtipeale).
Laudparketi ja laminaadi puhul 2 kihti alusmatti alla ja laudis peale. Kui rahakott kannatab siis võiks korgist alust kasutada, kui tahad odavamalt ja kvaliteedis ka veidikene järele anda, siis võid ka seda valget mulli-rulli alla panna. Aga ikka 2 kihti. Põrand jääb küll natukene pehmeks jala all aga ei tohiks häirima hakata. Samas kui kulunud kohad on tõesti suured, võid ka alt pahteldada.
Kui plaan on liistparketti paigaldama hakata, siis on töö juba palju mahukam.
Tegelikult soovitaks selle papi ikkagi maha kakkuda, Goljale terasleht alla panna, suurem värv ja muu sodi maha lihvida ja siledamaks lasta, siis juba trumliga lihvima ja usu mind, sellest 50 aastasest lauast saab sinu maja pärl veel! Ega tänapäeval enam 20cm ja veelgi laiemat lauda leia. See vaev tasub end kordades ära.

Tsiteeri

Kaarel 30.06.2010 11:56

Tervist. mul korteris selline inetu nurgake, mida aastaid juba plaanis teha olnud aga pole mahti saanud. nüüd aga võtsin möödulindi kätte ja hakkasin pihta. kogemusi mul suht vähe. ühte peenemasse seina panin soomepapi (u40cm lai 2,5m kõrge) kuna täispikkuses juppi polnud, siis sai see kolmest osast kokku papinaeltega seina pandud. nüüd aga need liitekohad kahtaselt ebatasased. kuidas ja millega oleks kõige lihtsam se sirgeks saada? kuna ülejäänud seinad pahteldan (vetonit LR+) ja värvin, siis kas papi peale hakkab ka mingi pahtel kinni?

Tsiteeri

Soovin e-mailile teadet, kui sellele teemale vastatakse.

Lisa pilte

Sisustusweb ei vastuta foorumisse lisatud postituste ega nende sisu, samuti postituste kaudu kättesaadavaks tehtud internetilehtede sisu eest. Sisustusweb jätab endale õiguse kustutada postitused, mis on teemavälised, kirjutatud teise isiku nimel, solvavad, labased, vaenu õhutavad, ebaseaduslikule tegevusele üles kutsuvad või muudele headele tavadele mitte vastavad.