KÜSI NÕU PÕRANDASPETSIALISTILT

Õlitatud põrand heledamaks

vp 09.02.2008 23:57

Õlitasin heleda kasepõranda ära värvitu õliga ja see muutus täiesti tumekollaseks. Kuidas seda saaks heledamaks?

Tsiteeri

Tarmo Titov 14.02.2008 13:52

Antud pildi järgi otsustades pole loogiline et tegemist oleks värvitu õliga. Sellise toonimuutuse on võimalik tekitada üksnes mingi värvipigmendi abil (toonõli, määrdunud või määrivad töövahendid). Antud olukorra puhul on ainus võimalus heledat tooni tagasi saada lihvides maha kogu tumeda kihi ning uuesti õlitada (näiteks valge pigmendiga õliga).

Floorin põrandad,
tootejuht Tarmo Titov

Tsiteeri

Tõnis- vana põrandameister 29.02.2008 16:50

Heh, mis värvi see õli enne pealekandmist oli. Kuidagi on õnnestunud uus kask saada tumedamaks kui vana tamm :)
Minult väike lisaküsimus, ega sa juhuslikult tumeda pigmendiga pleegitajat enne õlitamist ei kasutanud? Ja veel isiklik seisukoht: minu arust on äärmiselt ilusa tooniga ja ilus põrand. Igatahes palju kenam kui igasugune pissi helekollane.

Tsiteeri

Tõnis- vana põrandameister 29.02.2008 16:55

Vabandust, ei lugenud esimest kirja korralikult läbi. Nüüd saan aru, et tegemist hoopis vana põrandaga, mitte uuega. Reegel ongi, et vana puit tõmbab tunduvalt tumedamaks õlitades. Sellisel juhul võiks juba jah soovi korral heleda pigmendiga õli kasutada ja kui kindla peale välja minna, siis ka eelnevalt heledat pleegitajat kastada. NB! Pleegitaja peale kandmisel laia (20-30cm ) pintsliga, rangelt PIKI PUIDU KIUDU ja päris rohkelt. Vastasel juhul saad väga laigulise põranda.
Aga ikka põranon ju väga ilus, ära hakka rikkumagi teist.

Tsiteeri

vp 29.02.2008 16:57

See oli tavaline termotöödeldud kask, olemuselt hele. Õli oli värvitu, akzent (www.parkett.ee müüb sead).

Tsiteeri

jim 07.03.2008 14:00

Kui sa oleks tahtnud et põrand jääb hele, siis oleks termotöödeldud kase asemel pidanud ostama ilma termotöötlematta kase, sest reeglina termotöötlus muudab puidu tumedaks. Iga naturaalne õli muudab puidu ikkagi kollakamaks ja tumedamaks. Heledama tooni saamiseks kasutada valget õli.

Tsiteeri

Kalle 28.06.2008 21:27

Kas sellist (valget?) lakki on ka olemas, mis parkettpõranda heledamaks teeb? Või on ainuke võimalus õli?

Tsiteeri

vp 29.06.2008 11:03

heledamaks ehk oleks saanud seebi või leelisega?!
Pärast õli lõplikku kuivamist läks põrand heledamaks, tegelikult olen selle põranda värviga täitsa rahul.

Tsiteeri

Soovin e-mailile teadet, kui sellele teemale vastatakse.

Lisa pilte

Sisustusweb ei vastuta foorumisse lisatud postituste ega nende sisu, samuti postituste kaudu kättesaadavaks tehtud internetilehtede sisu eest. Sisustusweb jätab endale õiguse kustutada postitused, mis on teemavälised, kirjutatud teise isiku nimel, solvavad, labased, vaenu õhutavad, ebaseaduslikule tegevusele üles kutsuvad või muudele headele tavadele mitte vastavad.