KÜSI NÕU PÕRANDASPETSIALISTILT

Betoonpõrand

Priit 01.05.2008 19:08

Tere!

Sooviks küsida betoonpõranda viimistluse kohta. Millised on selleks võimalused? Plaan jätta korteris esik, koridor, köök ja vannituba betoonpõrandaga.
Mis vahe on värvimisel/peitsimisel ja mis sobiks Eestiaegsesse kivimajja. Ülejäänud korter läheb ilmselt tumeda laudparketi alla.

Ette tänades!

Tsiteeri

Taavi Korjus 07.05.2008 11:15

Kui eesmärgiks on jätta põrandale loomuliku betooni välimus, tuleks põrand siledaks lihvida, puhastada ja katta tugevama laki või kivivahaga. Lihvimine on vajalik ka pinnapealse tsemendiliimi eemaldamiseks.

Samuti on mitmeid võimalusi põranda välimuse muutmiseks. Peitsimise ja värvimise vahe seisneb selles, et peits imbub betoonpõranda sisse, värv jääb põranda pinnale. On olemas ka hapet sisaldavaid peitse, mis keemiliste reaktsioonidega põrandasse värvimuutusi ja mustreid tekitavad. Kuna peitsides ei jää põranda pinnale mingit kaitsekihti, tuleks see samuti katta laki või vahaga. Värvimise kasuks otsustades tuleb valida tugevamad akrüülvärvid. Kolmandaks variandiks on viimistleda põrand epokattega.
Kuna betoon on leeliseline materjal, tuleks seda jälgida ka viimistlusvahendite valimisel.

Vannitoas peab kindlasti arvestama ka sellega, et lakitud põrand on märjana libe.

Erinevaid disainivõimalusi on lõpmatult ja sobiv toon või muster tuleks valida juba kogu sisekujundust silmas pidades. Paljas betoon võib sama hästi sobida nii modernsesse, kui ajalooga keskkonda.

Floorin põrandad,
tootespetsialist Taavi Korjus

Tsiteeri

Johanna 28.02.2017 11:42

Tere,

mul oleks täpselt sama plaan, mis eelneval küsijal.

Kui plaan oleks siiski teha vannituba betooniga, ka duššinurk - siis kas vaha jääb samamoodi libe nagu lakk?

Tsiteeri

Soovin e-mailile teadet, kui sellele teemale vastatakse.

Lisa pilte

Sisustusweb ei vastuta foorumisse lisatud postituste ega nende sisu, samuti postituste kaudu kättesaadavaks tehtud internetilehtede sisu eest. Sisustusweb jätab endale õiguse kustutada postitused, mis on teemavälised, kirjutatud teise isiku nimel, solvavad, labased, vaenu õhutavad, ebaseaduslikule tegevusele üles kutsuvad või muudele headele tavadele mitte vastavad.