KÜSI NÕU PÕRANDASPETSIALISTILT

termo laud põrandal

Edith 29.09.2008 15:36

Mulle hakkas väga meeldima termotöödeldud saare laudpõrand. Kuid mis on selle põranda plussid või miinused tamme laudpõranda ees? Meil on põrandaküte, kuidas see põrand laseb sooja läbi?

Aitäh vastamise eest!

Tsiteeri

Tarmo Titov 02.10.2008 08:54

Tamm ja saar on oma omadustelt väga sarnased puiduliigid. Termotöötlus muudab puidu veelgi tugevamaks muljumiste ja muude vigastuste suhtes. Samuti reageerib termotöödeldud puit vähem niiskusest tingitud mahumuutustele. Paigaldamisel peab olema samas ettevaatlikum, kuna termotöödeldud puit on hapram kui töötlemata puit.
Mõlemaid puiduliike saab kasutada põrandaküttega põrandal, kuid nagu alati tuleb selleks kasutada spetsiaalseid paigaldusvõtteid ning peab arvestama võimalike pragude tekkimisega põrandakütte kasutamisel. Juhul kui võimalik, soovitan puitpõranda all mitte kasutada põrandakütet.

Floorin põrandad,
tootejuht Tarmo Titov

Tsiteeri

Raino 26.02.2009 17:26

Tere Edith

Termosaar on võrreldes tavalise saarega palju stabiilsem soojusest ja niiskusest tingitud puidu mängimisele. Puit mängib aeglasemalt ja vähem. St kui nt 150mm laiune saare lauda tahaks kuivada kokku 2mm siis termosaar ca poole vähem. Samuti on termotöödeldud puit vähem vastuvõtlik seenhaigustele.

Puidu tugevusomadustelt on saar ja tamm ca samasse tugevusklassi.

Termotöödeldud puidu soojajuhtivus on veidi väiksem kui tavalisel puidul. Samas kui puit on ikkagi üsna õhuke põrandal, siis pole sooja läbitulemisega probleeme. Seda on kinnitanud kliendid.

Soovi korral täpsemat teavet saada võtke ühendust raino@parketipood.ee

Lugupidamisega,

Raino
parketipood.ee

Tsiteeri

Soovin e-mailile teadet, kui sellele teemale vastatakse.

Lisa pilte

Sisustusweb ei vastuta foorumisse lisatud postituste ega nende sisu, samuti postituste kaudu kättesaadavaks tehtud internetilehtede sisu eest. Sisustusweb jätab endale õiguse kustutada postitused, mis on teemavälised, kirjutatud teise isiku nimel, solvavad, labased, vaenu õhutavad, ebaseaduslikule tegevusele üles kutsuvad või muudele headele tavadele mitte vastavad.