KÜSI NÕU PÕRANDASPETSIALISTILT

laudpõrand

ainitini 30.09.2008 21:03

Soov oma majas elu- ja magamistubades laudpõrand panna. Mis puit see võiks olla (ei häiri oksakohad, praod), hinnalt võiks jääda keskmisesse hinnaklassi ja veidi allagi. Ning milline viimistlus sobiks paremini, õlitamine või vahatamine? Ehk oskab keegi omast kogemusest midagi soovitada või maha laita!
Üks küsimus veel, et kuidas suhtute sellesse kui niisketesse ruumidesse (nt: sauna eesruum, wc, köök) laudpõrandat tahta?
Tänud!

Tsiteeri

Tarmo Titov 02.10.2008 08:59

Esimesele küsimusele on väga raske üheselt vastata, kuna see on suhteliselt maitse asi. Hinnalt soodsamad on okaspuidust(mänd, kuusk) laudpõrandad, kuid nad on "pehmemad" ehk kergemini võivad tekkida pindmised vigastused jne kui lehtpuust (näiteks tamm, saar) laudpõrandad. Oluline on ka, et materjal oleks kvaliteetne: täpsete mõõtmetega ja korralikult kuivatatud. Viimistluse puhul soovitan kasutada õlivaha viimistlust, kuna õli kaitseb puitu sügavuti, vaha kaitseb puitu pindmiselt.

Päris märgades ruumides pole kindlasti otstarbekas kasutada tavalist laudpõrandat. Ruumides, kus niiskus satub põrandale pigem harva (näiteks köök) on laudpõranda kasutamine võimalik. Selle juures on kõige komplitseeritum põranda hooldamine võimalike pragude tekkimise ohu tõttu.
Kuid väga hea alternatiiv on kasutada näiteks LVT imitatsioonplaate, mis on väga vastupidavad nii kulumisele kui kriimustustele (esik, eesruum) kui ka vastupidav köögis, wc-s ja vannitoas (mitte otsese vee all kasutada, nagu näiteks duššinurk). Selle kohta saab infot ka meie kodulehelt http://www.floorin.ee/index.php?main=58&productID=16

Floorin põrandad,
tootejuht Tarmo Titov

Tsiteeri

raino 26.02.2009 17:18

Soovitan termokase põrandalauda - hinnatasemelt keskmine, niisketes ruumides üsna stabiilne.

Tervitused,

Raino
parketipood.ee

Tsiteeri

Soovin e-mailile teadet, kui sellele teemale vastatakse.

Lisa pilte

Sisustusweb ei vastuta foorumisse lisatud postituste ega nende sisu, samuti postituste kaudu kättesaadavaks tehtud internetilehtede sisu eest. Sisustusweb jätab endale õiguse kustutada postitused, mis on teemavälised, kirjutatud teise isiku nimel, solvavad, labased, vaenu õhutavad, ebaseaduslikule tegevusele üles kutsuvad või muudele headele tavadele mitte vastavad.