KÜSI NÕU PÕRANDASPETSIALISTILT

Tammeparketi õlivahaga töötlemine

Katja 20.10.2008 13:45

Varsti saab siis parkett maha ja tahaks kohe algusest peale sellega õigesti ümber käia. Siit-sealt loetu põhjal tundub, et parim valik oleks põrand enne sissekolimist õlivahaga üle töödelda. Tahaks leida õlivaha, mis on tervisesõbralik ja selline, mille kasutamisega ise hakkama saaks (kuskilt on silma jäänud mingi õlivaha juhend, et tuleb pahtlilabidaga peale kanda jne... loodetavasti on ka lihtsama kasutusjuhisega õlivahasid olemas). Palun soovitusi.

Tsiteeri

Tarmo Titov 21.10.2008 10:55

Õlivaha kasutamine on üks võimalike puitpõrandate katmise võimalusi: õli immutab puidu sügavuti ja vaha annab pinnakaitse. Laia pahtlilabidat kasutatakse õlivaha laiali kandmiseks, kuna see jätab pinnale ühtlase, kuid samas õhukese kihi. Peale õlivaha pinnale kandmist on vajalik poleerimine, milleks on omakorda vajalik vastav seade. Tõenäoliselt oleks see kõige keerulisem etapp antud töö juures.

Edu teile!

Floorin põrandad,
tootejuht Tarmo Titov

Tsiteeri

Katja 21.10.2008 12:32

Tänud vastuse eest! Pahtlilabidaga ma küll ise ei julgeks seda tööd ette võtta, kogemust pole ja kardan põrandat kriimustada. Kuidas suhtuda Amello õlivahasse? Selle kasutusjuhend on selline: Kanna õhuke kiht Õlivaha puitpinnale pintsli või lapi abil. Liigse materjali osa, mis enam ei imendu peab hiljemalt 30 minuti pärast ära pühkima. Kanna peale teine õhuke kiht pärast esimese kihi minimaalset kuivamisaega 12-15 tundi. Viimistluskihtide arv on 1-3 sõltudes puitpinna kvaliteedist ja kasutamise eesmärgist. Pärast puitpinna lõplikku kuivamist poleeri pind kuiva puuvillase lapiga. Nii saame põrandale pehmelt siidise läike.

Kas selliselt kodusemalt ilma eriseadmeteta toimetades saab ka hakkama, või on oht, et tulemus pole piisavalt ühtlane?

Tsiteeri

Katja 21.10.2008 13:03

Üks küsimus veel. Kas lihtsalt õliga töödeldud pinnal ja õlivahaga töödeldud pinnal jääb ka välimus erinev, eeldusel, et kumbki neist ei sisalda värvainet? Et juhuks kui teha õlivahaga vaid osade ruumide põrandad.

Tsiteeri

Raino 26.02.2009 17:16

Arvatavasti võib erinevus jääda - soovitan mõne vähemmärgatava koha peal proovida eelnevalt erinevust.

Õlivaha kandmine on lihtsam kui õli paigaldus. Samas katab õlivaha puidu poorid, õli aga mitte täielikult. Õlivahalt on kergem mustust ära saada samas määrdub ta alguses kindlasti kergemini kui õli.

Tervitused,

Raino
parketipood.ee

Tsiteeri

Soovin e-mailile teadet, kui sellele teemale vastatakse.

Lisa pilte

Sisustusweb ei vastuta foorumisse lisatud postituste ega nende sisu, samuti postituste kaudu kättesaadavaks tehtud internetilehtede sisu eest. Sisustusweb jätab endale õiguse kustutada postitused, mis on teemavälised, kirjutatud teise isiku nimel, solvavad, labased, vaenu õhutavad, ebaseaduslikule tegevusele üles kutsuvad või muudele headele tavadele mitte vastavad.