KÜSI NÕU PÕRANDASPETSIALISTILT

Eelmise teema jätkuks

Katja 23.10.2008 10:39

Veel õlivahaga töötlemisest. Pahtlilabidaga ma küll ise ei julgeks seda tööd ette võtta, kogemust pole ja kardan põrandat kriimustada. Kuidas suhtuda Amello õlivahasse? Selle kasutusjuhend on selline: Kanna õhuke kiht Õlivaha puitpinnale pintsli või lapi abil. Liigse materjali osa, mis enam ei imendu peab hiljemalt 30 minuti pärast ära pühkima. Kanna peale teine õhuke kiht pärast esimese kihi minimaalset kuivamisaega 12-15 tundi. Viimistluskihtide arv on 1-3 sõltudes puitpinna kvaliteedist ja kasutamise eesmärgist. Pärast puitpinna lõplikku kuivamist poleeri pind kuiva puuvillase lapiga. Nii saame põrandale pehmelt siidise läike.

Kas selliselt kodusemalt ilma eriseadmeteta toimetades saab ka hakkama, või on oht, et tulemus pole piisavalt ühtlane?

Üks küsimus veel. Kas lihtsalt õliga töödeldud pinnal ja õlivahaga töödeldud pinnal jääb ka välimus erinev, eeldusel, et kumbki neist ei sisalda värvainet? Et juhuks kui teha õlivahaga vaid osade ruumide põrandad.

Tsiteeri

Tarmo Titov 24.10.2008 09:52

Õlivaha on üldjuhul tihedama konsistentsiga kui tavaline õli, seega on seda raskem pintsli või lapiga õhukese kihina pinnale kanda. Külla aga laia pahtlilabidaga on võimalik katta pind õhukese kihina ilma, et pinda vigastaks. See ei ole raske - pind peab olema puhas ja labidale ei tohi tugevasti peale suruda. Kindlasti tuleb jälgida, et kuskile ei jääks õli loike - liigset õli on väga raske peale kuivamist pinnalt eemaldada, seetõttu on just lihtsam pahtlilabidaga kohe õhuke kiht õlivaha põrandale kanda.

Käsitsi poleerimine on füüsiliselt väga raske töö, eriti kui tegemist on suurema pinnaga. Selliseid poleerimismasinaid on võimalik soovikorral rentida. Küll on aga masinaga poleerimisel eelis - pind on ühtlasema väljanägemisega ning vastupidavama ja lihtsamini hooldatav, seega pikaajaliselt kindlasti otstarbekam.

Esmasel väljanägemisel pole õlitatud ja õlivahaga kaetud pinnal erinevust (tonaalsus võib küll tootjate lõikes veidi erinev olla). Erinevus võib tekkida eelkõige kasutamise käigus, kus õlitatud pind võib kergemini määrduda, tekkida nn veeplekid jne. Seetõttu on soovitatav ühe ruumi piires kindlasti teha viimistlus ühte tüüpi tootega.

Floorin põrandad,
tootejuht Tarmo Titov

Tsiteeri

Katja 24.10.2008 10:16

Tänud!

Tsiteeri

Soovin e-mailile teadet, kui sellele teemale vastatakse.

Lisa pilte

Sisustusweb ei vastuta foorumisse lisatud postituste ega nende sisu, samuti postituste kaudu kättesaadavaks tehtud internetilehtede sisu eest. Sisustusweb jätab endale õiguse kustutada postitused, mis on teemavälised, kirjutatud teise isiku nimel, solvavad, labased, vaenu õhutavad, ebaseaduslikule tegevusele üles kutsuvad või muudele headele tavadele mitte vastavad.