KÜSI NÕU PÕRANDASPETSIALISTILT

Õli või lakk parkettile

Tiina 20.10.2009 23:03

Tere!
Ostsime tamme massiv parketti, kas saate soovita mis yli vyi lakki panna, ja mis firma soovite?

Tsiteeri

Tarmo Titov 29.10.2009 08:49

Tere,

Tegemist on igavese küsimusega puitpõrandate puhul, millele paraku pole võimalik üheselt vastata. Sisuliselt võik öelda, et maitse asi, kuna mõlemal puhul on omad plussid ja omad miinused.
Laki puhul kaitstakse puitu konkreetse kaitsekihiga (kulumine ja määrdumine toimub laki pinnal), kuid mida on siiski võimalik vigastada. Lakikihi taastamine eeldab kogu pinna uuesti lihvimist ja uuesti lakkimist.
Õlitaud pinna puhul tunneb sellel kõndides paremini puidule omast soojust ja naturaalset väljanägemist, samas õli ei jäta pudu pinnnale otseselt kaitsekihti, mis kaitseks kulumise eest.
Õli puhul soovitaksin kaaluda õli-vahade kasutamist, kuna see annab õlile omase puidu pealispinna, samas vahakiht kaitseb ka puidu pealispinda.

Floorin põrandad,
Tarmo Titov

Tsiteeri

Raino 03.12.2009 16:02

Tänapäeval soovitatakse ja kasutatakse rohkem ikkagi õlitamist.
Väga head ja kallid on Osmo ja Timberex õlid, Carver on ka hea.

Raino
parketipood.ee

Tsiteeri

Soovin e-mailile teadet, kui sellele teemale vastatakse.

Lisa pilte

Sisustusweb ei vastuta foorumisse lisatud postituste ega nende sisu, samuti postituste kaudu kättesaadavaks tehtud internetilehtede sisu eest. Sisustusweb jätab endale õiguse kustutada postitused, mis on teemavälised, kirjutatud teise isiku nimel, solvavad, labased, vaenu õhutavad, ebaseaduslikule tegevusele üles kutsuvad või muudele headele tavadele mitte vastavad.