KÜSI NÕU PÕRANDASPETSIALISTILT

Vahelae isoleerimine

Margus 08.09.2010 17:57

Plaanis on teha tuba pööningule. Laetaladele mõtlen panna laagid 50x100 mm, selle peale OSB-plaadi, siis mürasummutusplaadi Viisnurgalt ja siis parketi. Küsimus: kas müra vähendamiseks saab laagide-talade ja laagide-OSB vahele midagi pehmet veel lisaks panna? Et talad on ka ebatasased, tuleb laagid kuidagi loodi ajada. Ja kui mingit isoleerkihti saab kasutada, siis millega peaks laagid-talad ja laagid -OSB kinnitama?

Ette tänades,
Margus

Tsiteeri

Tarmo Titov 13.09.2010 09:52

Tere,

Kui on plaanis kasutada ujuvat tüüpi põrandat, ei anna isolatsioonikiht laagide ja plaadi vahel suurt lisaväärtust. Vastupidiselt lisatud pehmendus võib põhjustada hilisema kasutamise käigus liikumisi ja kriuksumist laagide või plaatide vahel. Soovitaksin pigem need tihedalt kinni kruvida ning sammuheli summutavuse vastu täita laagide vaheline ala isolatsioonimaterjaliga ning parketi alla mürasummutusplaat paigaldada.

Floorin põrandad,
Tarmo Titov

Tsiteeri

Soovin e-mailile teadet, kui sellele teemale vastatakse.

Lisa pilte

Sisustusweb ei vastuta foorumisse lisatud postituste ega nende sisu, samuti postituste kaudu kättesaadavaks tehtud internetilehtede sisu eest. Sisustusweb jätab endale õiguse kustutada postitused, mis on teemavälised, kirjutatud teise isiku nimel, solvavad, labased, vaenu õhutavad, ebaseaduslikule tegevusele üles kutsuvad või muudele headele tavadele mitte vastavad.