KÜSI NÕU PÕRANDASPETSIALISTILT

puitpõrand köögis

helen 12.02.2011 16:06

Tere! Plaanis on panna kööki-elutuppa (spoon)parkett, aga ei suuda otsustada, kumb viimistlus on parem: kas õli+vaha või lakk? Peres on ka väikesed lapsed, nii et plekke tekib ühtelugu. Kui parkett on tehases juba lakitud, kas võib siis selle veelkord üle lakkida, et ta paremini vastu peaks?

Tsiteeri

Tarmo Titov 21.02.2011 13:30

Tere,

Paraku on esimesele küsimusele raske üheselt vastata, sest mõlemal lahendusel on omad plussid ja miinused. Kui siledat lakitud pinda on lihtsam puhastada, siis sinna tekivad kergemini nähtavad kriimustused läikivama pinna tõttu. Õlitatud pind käitub vastupidi. Samas viimased trendid liiguvad tagasi lakitud pinna eelistamise suunas.
Pinna ülelakkimise puhul võib tekkida komplikatsioone erinevate lakikihtide nakkuvuse vahel, mistõttu seda ei soovita teha. Täiendava kaitsekihi tekitamiseks pigem võib katta puitpõranda pinna põrandaseebiga. Seda saab kasutada nii õlitatud kui ka lakitud põrandate puhul.

Floorin põrandad,
Tarmo Titov

Tsiteeri

Soovin e-mailile teadet, kui sellele teemale vastatakse.

Lisa pilte

Sisustusweb ei vastuta foorumisse lisatud postituste ega nende sisu, samuti postituste kaudu kättesaadavaks tehtud internetilehtede sisu eest. Sisustusweb jätab endale õiguse kustutada postitused, mis on teemavälised, kirjutatud teise isiku nimel, solvavad, labased, vaenu õhutavad, ebaseaduslikule tegevusele üles kutsuvad või muudele headele tavadele mitte vastavad.