KÜSI NÕU PÕRANDASPETSIALISTILT

Sammumüra summutamine

E 23.03.2011 12:09

Elan 1930.ndatel ehituatud kivimajas, mille vaheleaed on puidust taladel, kolmandal korrusel. Teisel korrusel ühe toa all (lastetoa) elab kiiksuga vanamees kes iga tugevama sammu peale hakkab vastu lage peksma. Hetkel lapsed seal toas enam mängida ei julge, sest iga sammu peale, mänguasja kukkumise peale käib alt mütakas vastu lage. Terve põranda ulatuses on maas paks vaip, aga sellest pole kasu. Kuna temaga suhtlemine on võimatu ja ära kolida ei taha, siis on tekkinud plaan teha korteris ühes toas (17m2) põrand võimailikult sammumüra kindlaks.
Hetke seis põrandaga on järgmine (päris laiali pole kakkunud, aga liistuvahelt piiludes nägin järgmist):
Magamistubades ja lastetoas on põrand võrreldes ülejäänud korteriga 8cm kõrgemal. Vana põranda peale on pandud 5cm kõrgused puidust talad (laagid), sinna peale on pandud saepuruplaadist plaat (22mm) ja siis laminaat. Laakide samm tundub olevat üsna suur, sest saepuruplaat paindub läbi ja põrandal käies on näha ja tunda kuidas põrand vetrub. Plaadid ka nagisevad. Antud naabri peal on ka vannituba, mille põrandale on valatud 3-4cm betooni ja seal selliseid probleeme pole.
Mida sellise põrandaga teha? Ise mõelnud, et võtaks praguse põranda kuni vana põrandani ära ja teeks uue põranda ujuvpõrandana. Isolatsioonikihina kasutaks Isover FLO villaplaate (30-50mm, oleneval kui paks põrandakilp peale teha), sinna peale paneks ujuvana olemasolevad saepuruplaadid. Lisaks liimiks neile peale veel ühe kihi saepuru või mingeid muud plaate, esimese plaadikihiga risti, et saaks ühe suure jäiga põrandakilbi. Lisaks läheks veel laminaadi aluskate ja kõige peale paneks uuesti laminaadi.
Kas sellise konstruktsiooniga on võimalik põrand vaiksemaks saada? Või soovitage muid lahendusi.

Tsiteeri

Tarmo Titov 23.03.2011 22:25

Tere,

Tõenäoliselt on probleemi peamiseks põhjustajaks isolatsiooni puudumine laagide vahelises alas tekitades nn trummiefekti.Kõige parema sammuheli summutavuse annab tõesti ujuva põrandalahenduse kasutamine ning kirjeldatud lahendus on üks võimalustest. Samuti tasub kaaluda põrandakattena vaipkatte kasutamist.
Kindlasti tasub eelnevalt täpsustada miks on varasemalt laagidega põrandat täiendavalt tõstetud.

Floorin põrandad,
Tarmo Titov

Tsiteeri

Soovin e-mailile teadet, kui sellele teemale vastatakse.

Lisa pilte

Sisustusweb ei vastuta foorumisse lisatud postituste ega nende sisu, samuti postituste kaudu kättesaadavaks tehtud internetilehtede sisu eest. Sisustusweb jätab endale õiguse kustutada postitused, mis on teemavälised, kirjutatud teise isiku nimel, solvavad, labased, vaenu õhutavad, ebaseaduslikule tegevusele üles kutsuvad või muudele headele tavadele mitte vastavad.