KÜSI NÕU PÕRANDASPETSIALISTILT

ajutine põrand

Lea 01.07.2011 07:12

Rahaline seis on hetkel niipalju kehvake, et uude elamisse küttesüsteemi osta ei kannata. See tähendab aga seda, et põrandaid kütma hakata pole võmalik. Olen aga nii palju asjast aru saanud, et puitparketti sellisele põrandale panna ei tohiks. Kas ainukene variant on siis elada senimaani, kuni korterimüügist raha saame, betoonpõrandatel? Vakstupõrandate peale nagu ka ei sooviks raha raisata ;D Kas selline asi pole võmalik, et parkett kuidagi poolajutiselt maha laotada ja hiljem siis alles aluspõranda külge liimida?

Tsiteeri

Tarmo Titov 01.07.2011 17:20

Tere,

Kui ma õieti aru sain, on küsimuseks massiiv põrandalauaga. Enne laudade liimist aluspõranda külge, on tõesti soovitatav läbi teha üks küttetsükkel, selleks, et paigaldusjärgselt põrandat kütma hakates poleks liiga palju niiskust. Samas kui on tagatud nõuete kohane maksimaalne betooni niiskus 60%, võib teostada põrandalaua paigaldus ka ilma küttetsükli läbimist.
Päris lahtiselt kindlasti ei tasuks laudu paigaldada, see võib laudade ühenduskohad ära lõhkuda.
Ühe alternatiivina võib kaaluda ka laudade paigaldust laagidele, need omavahel kinni kruvides. Hiljem võib lauad lahti kruvida ja aluspõranda külge liimida.

Tarmo Titov
Floorin põrandad

Tsiteeri

Lea 04.07.2011 07:46

Küsmus käib tegelikult tavalise puitparketi kohta (14mm paks, spoon 4mm). Kui sellel on mingit erinevust paigaldamisel üldse?
Kuidas üldse saaks mõõta betooni niiskuseprotsenti?

Tsiteeri

Tarmo Titov 09.08.2011 10:45

Tere,

Kui juttu on laudparketist, siis on tegemist nn ujuva paigaldusega, kus puidul puudub otsene kontakt aluspõrandaga. Kindlasti tuleb kasutada lisaks aluskattele (PE vaht vms) ka aurutõkke materjali, näiteks 0,2mm kilet. See teuleb paigaldada esimse kihina betooni peale, seinte juurest keerata ülesse (vähemalt parket paksuse jagu) ning liitekohad põrandal tuleb panna ülekattega ning kinni teipida. See kile juhibki liigse niiskuse parketi alt servadesse ja hoiab ära võimalikud niiskuskahjustused.

Tarmo Titov
Floorin põrandad

Tsiteeri

Soovin e-mailile teadet, kui sellele teemale vastatakse.

Lisa pilte

Sisustusweb ei vastuta foorumisse lisatud postituste ega nende sisu, samuti postituste kaudu kättesaadavaks tehtud internetilehtede sisu eest. Sisustusweb jätab endale õiguse kustutada postitused, mis on teemavälised, kirjutatud teise isiku nimel, solvavad, labased, vaenu õhutavad, ebaseaduslikule tegevusele üles kutsuvad või muudele headele tavadele mitte vastavad.