KÜSI NÕU PÕRANDASPETSIALISTILT

tamme- ja pöögiparketi lakid

Lilian 08.08.2011 22:58

Tere!
Palun teie abi õige parketilaki valimisel. Põrandatega oleme vaeva näinud juba kaks nädalat :( - eemaldanud vana nõuka-aegse tumepruuni laki. Nüüd on ühes toas ilus tammeparkett ja teises hele pöögiparkett. Soovin lakkimise tulemusena saada täiesti naturaalset, heledat matti tooni põrandaid, mitte kollakat või punakat värvi. Pöök läks märjaks saades punaseks, kardan, et vale laki peale kandes juhtub sama või veel hullem. Ja kas on vaja ka kruntlakki? Mis firma lakk on kestvam? Kas sobib veepõhine?
Suurimad tänud,
Lilian

Tsiteeri

Tarmo Titov 09.08.2011 10:07

Tere,

Värskelt lihvitud pöögi toon ongi punakas kollane ja tamme toon kollakas pruun, seega on kõik täiesti õige :) Kui on soov saada valkjamat tooni, siis tuleks puitpind enne lakkimist toonida peitsiga sobivat tooni ning seejärel katta lakiga. Kindlasti on soovitatav teha mõni proovilipp, enne kui kogu põrandal teostada.
Kruntlakki tuleks kasutada, et vähendada põranda imavusvõimet ja vähendada vajalike lakikihtide arvu.
Mida rohkem lakikihte, seda läikivamaks ja "pruunikamaks" viimistluskiht üldiselt muutub.

Tarmo Titov
Floorin põrandad

Tsiteeri

pets 13.05.2012 22:28

on olemas spetsiaalsed põrandalakid..ühe-ja mitmekomponentseid..lahusti-ja veebaasilisi.soovitaksin tikkurila paadilakki.on saadaval mitmes eri läikeastmes.ja peab hästi vastu..ja on ka hästi toonitav-

Tsiteeri

Soovin e-mailile teadet, kui sellele teemale vastatakse.

Lisa pilte

Sisustusweb ei vastuta foorumisse lisatud postituste ega nende sisu, samuti postituste kaudu kättesaadavaks tehtud internetilehtede sisu eest. Sisustusweb jätab endale õiguse kustutada postitused, mis on teemavälised, kirjutatud teise isiku nimel, solvavad, labased, vaenu õhutavad, ebaseaduslikule tegevusele üles kutsuvad või muudele headele tavadele mitte vastavad.