KÜSI NÕU PÕRANDASPETSIALISTILT

Laudpõranda hooldus (termomänd, kaetud õlivahaga)

may 15.02.2012 08:45

Tere,
Kuidas sellist põrandat hooldada? Kas mööbli nihutamisest tekkinud jäljed - õrnad küll, sest olen ettevaatlik ja tean, et selline tegevus põrandale hästi ei mõju - kas nendest on võimalik lahti saada?
Lugesin, et niiske lapiga võib puhastada. Aga ehk on olemas mingisugused spetsiaalsed vahendid, mis hästi mõjuvad?

Tsiteeri

Tarmo Titov 16.02.2012 11:40

Tere,

esmalt tuletan meelde, et puitpõrandad on pehmema pinnaga kui analoogse väljanägemisega sünteetilised materjalid (näiteks laminaat või PVC). Samas tekkivad täkked näitavadki , et tegemist on naturaalse puitpõrandaga.
Samuti kuna tegemist on männipuuga, mis on oluliselt pehmem kui kallimad lehtpuud (tamm jne), jäävad muljumisjäljed pinnale kergemini. Paraku saab muljumisjälgedest päris lahti ainult lihvimise ning uuesti viimistlemise abil.
Mis puudutab kriimustusi ning muid kergemaid vigastusi, siis siin aitab kui põrandat pesta põrandaseebi lahusega. See täidab kriimustused tahkete aineosakestega ning annab pinnale täiendava kaistekihi.
Põrandaseebid on saadaval enamikes häsit varustatud ehitusmaterjalide poodides või spetsialsetes põrandakauplustes.

Tarmo Titov
Floorin põrandad

Tsiteeri

veel põrandaseebist 04.03.2012 19:38

Jah, kasutan ka põrandaseepi lisades seda pesuveele. Kuna koer on majas, siis ei saa ainult kuiva puhastusega hakkama, peab kasutama ka märga puhastust. Küsin- kas seep ei võta õli põrandalt mitte ära? Kui tihti peaks õlitama põrandat?
aitähh
Kaire

Tsiteeri

Tarmo Titov 05.03.2012 16:17

Tere,

Põrandaseep kindlasti ei eemalda puidu pinnalt õli. Põrandaseebil on 2 funktsiooni: aidata puhastada määrdunud pinda ja anda pinnale lisakaitsekiht peale kuivamist seebiosakeste näol.
Põranda taasõlitamise tihedus sõltub, kas tegemist on algselt tehasepoolse või ise viimistlemisega, puiduliigist (selle poorsusest), kasutuskoormusest jne. Vajadust saab hinnata visuaalselt näiteks käiguradade tekkimise järgi, mis on tavaliselt kodustes tingimustes korra 1-2 aasta jooksul.

Tarmo Titov
Floorin põrandad

Tsiteeri

Põranda hooldusest 14.03.2012 23:41

Tere!

Meil tegu saare puuga ehk oskate nõu anda kuhu tuleks pöörduda kui soov põrandad õliga üle käia. Sisse kolimisest aega möödunud 4 aastat.

Aitähh!
Ingrid

Tsiteeri

Ahto 26.03.2012 22:07

To põranda hooldusest,,,,
Mina sain abi põranda hooldusest ehk siis süvapesu ja hooldusõlitus selliselt tel nr 566 899 00
Mehed olid väga kiired ja andsid ka edaspidiseks hoolduseks head nõu.

Tsiteeri

Soovin e-mailile teadet, kui sellele teemale vastatakse.

Lisa pilte

Sisustusweb ei vastuta foorumisse lisatud postituste ega nende sisu, samuti postituste kaudu kättesaadavaks tehtud internetilehtede sisu eest. Sisustusweb jätab endale õiguse kustutada postitused, mis on teemavälised, kirjutatud teise isiku nimel, solvavad, labased, vaenu õhutavad, ebaseaduslikule tegevusele üles kutsuvad või muudele headele tavadele mitte vastavad.