KÜSI NÕU PÕRANDASPETSIALISTILT

valge laudpõranda viimistlus

Merle 18.04.2012 18:59

Tere! Soovin valget laudpõrandat, ideaalis võiks puidu tekstuur veidi läbi jääda kumama. Millist viimistlust te sellise tulemuse saavutamiseks soovitate? Tean, et peits on üks variant, kuid kas on ka selliseid värve, mis jätavad puidu tekstuuri läbi kumama? Ning mis on erinevate lahenduste plussid ja miinused?
Tänan ette!
Merle

Tsiteeri

Tarmo Titov 19.04.2012 09:36

Tere,

Sisuliselt on kaks viimistluslahednust puitpõrandale: lakitud ja õlitatud. Tooni andmiseks saab kasutada peitse (lisaks lakkimist), toonlakke või toonõlisid.
Kui on soov rõhutada puidu struktuuri, soovitan kasutada toonõlisid, kuna peale hilisemat poleerimist tulevad rohkem esile puidu süü jooned.

Tarmo Titov
Floorin Põrandad

Tsiteeri

Kadi 10.06.2012 16:26

Tere!
Soovin samuti valget põrandat, millel puidu tekstuur jääb läbi kumama. Peale peitsimist jäi täpselt selline läbi kumav valge, nagu soovin. Kuid laki kasutamisel tõmbab ikka kollaka tooni peale. Puit peaks olema kuusk. Olen kuulnud, et kuusk pidi reageerimagi nii, et tõmbub kollakaks..Kas see on õige? Ja kas oleks mingi võimalus, et jääks ikka valge läbikumava puidustruktuuriga? Kas peaks kasutama ainult õli mitte lakki?

Tsiteeri

Tarmo Titov 19.06.2012 22:38

Tere!
Puidu kollanemine toimuv UV-kiirte mõjul pleekides. Lakid seda ei tekita, pigem tükestavad. Tasub proovide proovilaual kaks korda peitsida ja alles siis läkkida. See peaks tugevdama valge pigmendi mõju. Samuti tasub kasutada matt lakki.

Tarmo Titov
Floorin põrandad

Tsiteeri

Soovin e-mailile teadet, kui sellele teemale vastatakse.

Lisa pilte

Sisustusweb ei vastuta foorumisse lisatud postituste ega nende sisu, samuti postituste kaudu kättesaadavaks tehtud internetilehtede sisu eest. Sisustusweb jätab endale õiguse kustutada postitused, mis on teemavälised, kirjutatud teise isiku nimel, solvavad, labased, vaenu õhutavad, ebaseaduslikule tegevusele üles kutsuvad või muudele headele tavadele mitte vastavad.