KÜSI NÕU PÕRANDASPETSIALISTILT

Parketi alusmaterjal

Eva 21.08.2012 11:31

Mis oleks puitparketi alla kõige sobivam alusmaterjal? Mis eelised ja puudused on korkmatil ja puitkiudplaadil?

Tsiteeri

Tarmo Titov 21.08.2012 18:00

Tere

Ujuvalt paigaldatava laudparketi aluskatte valikul saab lähtuda kahest omadusest: aluspõranda tüübist ning naturaalsusest/sünteetilisusest.
Pinnase korruste ning põrandaküttega põrandate puhul tuleb kasutada aurutõkkematerjali aluspõranda ning alusmaterjali vahel. Selleks võib olla PE kile või spetisaalsed aurutõkkega alusmaterjale (näiteks Tuplex). Samuti põrandakütte puhul ei tasu kasutada väga paksu aluskatet, mis takistab oluliselt sooja juhtivust. Paksus (üldiselt natuaalsed aluskattete puhul) võib osutuda ka probleemiks põrandate üleminekute ning ukseavade juures. Jahedate aluspõrandate (ning ka lärmakate naabrite) puhul tasub kasutada paksemaid aluskatteid (näiteks 7-8mm puitkiudplaadid).
Kindlasti on ka oluline erinevus hinnaklassis natraalsete ning sünteetiliste aluskatete puhul.

Tarmo Titov
Floorin põrandad

Tsiteeri

Soovin e-mailile teadet, kui sellele teemale vastatakse.

Lisa pilte

Sisustusweb ei vastuta foorumisse lisatud postituste ega nende sisu, samuti postituste kaudu kättesaadavaks tehtud internetilehtede sisu eest. Sisustusweb jätab endale õiguse kustutada postitused, mis on teemavälised, kirjutatud teise isiku nimel, solvavad, labased, vaenu õhutavad, ebaseaduslikule tegevusele üles kutsuvad või muudele headele tavadele mitte vastavad.