KÜSI NÕU PÕRANDASPETSIALISTILT

Laiguline betoonpõrand

Andres Kuusk 23.09.2012 19:54

Tere!

Mureks on laiguline betoonpõrand. Meil on üks iseäralik betoonpõrand Järvseljal, 10 m x 10 m propelleriga lihvitud, laitmatult sile, aga põranda heledus muutub põranda ulatuses umbes 20%. Kopterilt tehtud pilt nn. põrandast on näha aadressil http://www.aai.ee/~andres/bgf/etalon-4.jpg. Veel üks pilt - suurendatud kontrastiga - on lisatud siinsele kirjale.

Kas oleks mõeldav seda põrandat ¨värvida¨ pihustiga kas tsemendi või vetoniidi vedelat segu kõrge survega piserdades? Põrand on värvimata, laitmatult puhas ja kuiv. Me ei soovi seda mingi värviga värvida, sest värvid läigivad ja muutuvad aja jooksul. Betooni peegeldusspekter on meie jaoks üsnagi sobiv ja eriti meeldib, et lihvitud betoon ei läigi. Savekate pakkus, et teevad epokatte, aga nende tehtud proovitükid pole see mida vajame - epokatted läigivad ning peegeldumine lähi-infrapunases on lainepikkusega kiiresti kahanev.

See ¨põrand¨ on nihutatava katusega kaetud, me ei lase seda kunagi märjaks sadada.
Seda ¨põrandat¨ vajame ainult lennukeilt/koptereilt vaatamiseks, aga põranda hooldamiseks (tolmu pühkimine) ja detailseks peegeldusspektri mõõtmiseks peab see ikkagi kannatama (vahetusjalatsitega) pealkäimist. Kui pihustiga vetoniidiga toonimine võiks soovitud tulemust anda, siis kes omaks niisuguseks tööks vahendeid ja oleks valmis niisuguse töö veel sel sügisel ära tegema? Kujutan ette, et fassaditööde tegijaile (pritskrohv, värvimine) võiks niisugune töö jõukohane olla.

Või on mingi kolmas võimalus see ¨põrand¨ meie jaoks korda teha?

Heade soovituste eest ette tänulik,

Andres Kuusk
Tõravere observatoorium,
andres@aai.ee

Tsiteeri

Soovin e-mailile teadet, kui sellele teemale vastatakse.

Lisa pilte

Sisustusweb ei vastuta foorumisse lisatud postituste ega nende sisu, samuti postituste kaudu kättesaadavaks tehtud internetilehtede sisu eest. Sisustusweb jätab endale õiguse kustutada postitused, mis on teemavälised, kirjutatud teise isiku nimel, solvavad, labased, vaenu õhutavad, ebaseaduslikule tegevusele üles kutsuvad või muudele headele tavadele mitte vastavad.