KÜSI NÕU PÕRANDASPETSIALISTILT

Laminaat ja laudparkett

Kevin 15.08.2014 22:53

Tere,

Otsin pikemat aega üsna spetsiifilist põrandat. Tahaksin pikkade laudadega tumepunast (kirsipunane) laudpõrandat. Leidsin Teie tootevalikust ühe sobiva (välimus täpselt see, mida tahaksin), aga tegu on laminaatparketiga... Küsimus on esmalt selles, et kuidas on lood laminaadi kvaliteediga. Kas kulub kergemini kui laudparkett või on pigem vastupidi? Meil on kodus ka kaks suurt koera, mistõttu on paljud soovitanud laudparketi mõttest kindlasti loobuda. Ise tahaks "jalatunnetuse" ja naturaalsema välimuse tõttu eelistada küll tungivalt laudpõrandat - seda peaks ju saama ka lihvida paar korda, kui vajadus peaks tekkima... Kumba te antud olukorras julgeks soovitada? Kas laudpõrand kardab väga vett?
Kuidas on lood "mängima hakkamisega" ehk kiiksumisega põrandal? Olen kuulnud, et laud võib õhuniiskuse muutudes seda teha, aga samas on praegu meil maas laminaat terve korteris ning ka mitmetel tuttavatel ja on kuuldud-nähtud, et see hakkab naksuma... Kas tegu on olnud kehva paigalduse, kehva parketi või laminaadi paratamatu "iseärasuse" ja tavaga?!
Toode ise siis selline:
http://floorin.ee/images/phocagallery/AllocUniversal/thumbs/phoca_thumb_l_elegant%20merbau_635812.jpg http://floorin.ee/et/kodu/laminaatparkett/295?view=product
PS: Kui Teil leidub tootevalikus või partneritel veel identseid tooteid (näiteks samasugust ehtsat laudpõrandat), siis võiks nende linke/pilte siia lisada...

Tsiteeri

Tarmo Titov 18.08.2014 11:15

Tere!

Antud olukorra kirjeldusest lähtuvalt võiks ollagi nimetatud toode valik parim. Kui laminaat, eriti Alloc Original kõrgsurvelaminaat, on väga muljumis ning kriimustuskindla pealiskihiga, siis naturaalne puit on alati pehmem ning pinnale tekivad kasutamise käigus muljumisjäljed ning kriimustused. See on puidu loomulik omadus, mida peab valikut tehes aksepteerima. Ning nagu kogemus ütleb suurte koerte puhul paraku tuleb seda palju ette. Naturaalse puidu puhul on olemas võimalus lihvimise ja uuesti lakkimise teel pinda taastada, kuid seda siiski väga tihti ei tehta, sest tegemist on suhteliselt ebameeldiva protsessiga.
Laudade paisumine-kahanemine on samuti loomulik protess nii laminaadi kui laudparketi juures. Seda põhjustab ainuüksi väga muutlik õhuniiskuse tase meie kliimas. Samuti võib ka laudadevaheline kriuksumine olla seotud materjali paisumisega. Näiteks olukorras kus ei ole jäetud piisav paisumisvahe materjali ning seina vms vahele, tekib paisudes ruumipuudus ning pinge all laudade ühendused hakkavad kriuksuma või naksuma. Ka siinkohal võin välja tuua Alloci ühenduse eelise, sest tegemist on ühe tugevaima liimivaba ühendusega, mida hetkel toodetakse.
Merbau puidust toodetakse parkettpõrandaid küll, samas tonaalsus sõltub natuke tootjate (sõltuvalt toorme päritolust) ning ka partiide lõikes. Lisaksveel sellele naturaalne puit muudab tooni ka pleekides, seega näidis ning tegelikkus ei pruugi alati täpselt kokku minna. Laminaadi puhul on tegemist sarnase pildiga materajliga, kuna pilt on sarnaselt trükitud kogu aeg.

Tarmo Titov
Floorin põranda

Tsiteeri

Kadre 08.09.2016 10:57

Tere. Küsimus klikiga laudparketi ja punnsoonega laudparketi plussidest ja miinustest. Kas vastab tõele, et punnsoonega parketi paigaldamine annab suurem garantii kriuksumise ja pragude tekkimise ennetamiseks? Lisaks, kas OSB alusele toodetud laudparkett on enam mõjutatav kaardumusele/väändumisele kui kolmekihilised laudparketid, eriti kui kihtideks on vineer?

Tsiteeri

Tarmo Titov 09.09.2016 18:56

Tere

Laudparketst põranda peamisteks kriuksumise põhjusteks on ühendusluku kvaliteet kuid sama palju ka näiteks aluspõranda piisav tasasus. Ebatasasele aluspõrandale paigaldades saab laua ühenduskoht pidavalt suuri koormusi ning varem või hiljem hakkab ühenduskoht "väsima" . Nn liimitavate lausparkettide tootmine on paljude tootjate poolt lõpetatud. Ka klik parketile on võimalik lisada liim ühendusse, kui seda soovitakse. Liim tihendab laudavahelist ühendust ning ei lase neil omavahel enam liikuda, kuid ei lase vajadusel ka defekset lauda asendada.
Paigalatud laudade kaardumist mõjutab peamiselt ruumi õhuniiskuse kõikumine või oluliselt üle või ala niiskus tase. Stabiilse niiskustaseme juures peaksid lauad püsima tasased.
OSB ei ole levinud kandekiht parkettide puhul ning minu hinnangul on tegemist vähem stabiilse aluskihiga kui vineer.

Tarmo Titov
Floorinpõrandad

Tsiteeri

Soovin e-mailile teadet, kui sellele teemale vastatakse.

Lisa pilte

Sisustusweb ei vastuta foorumisse lisatud postituste ega nende sisu, samuti postituste kaudu kättesaadavaks tehtud internetilehtede sisu eest. Sisustusweb jätab endale õiguse kustutada postitused, mis on teemavälised, kirjutatud teise isiku nimel, solvavad, labased, vaenu õhutavad, ebaseaduslikule tegevusele üles kutsuvad või muudele headele tavadele mitte vastavad.