KÜSI NÕU PÕRANDASPETSIALISTILT

Puitpõranda vahetamine OSB vastu, kas see on mõistlik?

Pille 03.09.2014 14:57

Tere.

Ehitaja peab garantii korras vahetama aluspõranda ja parketi ja samas taastama vähemalt samaväärse põranda.
Tegemist on paneelmaja esimese korrusega. Põrandal on hetkel laagid ( seal vahel mingi vill soojustuseks) , laudpõrand, saepuruplaat, parkett.
Ehitaja soovib nüüd vahetuse käigus panna põrandale uued laagid, soojustusmaterjali ( vill vms. ), OSB plaadid ja parketi.
Minu küsimus on, et kas see on ikka samaväärse taastamine, kaotada ära puitpõrand? Ehitaja ütles, et kvaliteedi koha pealt oleks selline uus põrand isegi parem ja hoiaks rohkem sooja. Ma ei ole ka mingi ehitaja, et oskaks seisukohta võtta, aga millegipärast olen ma kinni selles laudpõrandas ja kahtlen, kas selleta saaksin korraliku põranda.
Palun andke nõu!

Tsiteeri

Tarmo Titov 03.09.2014 16:12

Tere!

Kui ma nüüd õieti mõstan, on küsimus kas laudpõrand+saepuruplaat samaväärsed OSB plaadist musta põrandana parketi all? Juhul kui laagid on paigaldatud piisava tihedusega, et ei toimu plaadi läbivajumist, on tegemist mõõtmetelt stabiilsema ning paksema isolatisooni kihi tõttu ka vaiksema aluspõrandaga. Seetõttu võib seda hinnata kui samaväärse või parema lahendusena küll.

Tarmo Titov
Floorin põrandad

Tsiteeri

Pille 04.09.2014 09:50

Suur tänu, sain oma vastuse.

Tsiteeri

Soovin e-mailile teadet, kui sellele teemale vastatakse.

Lisa pilte

Sisustusweb ei vastuta foorumisse lisatud postituste ega nende sisu, samuti postituste kaudu kättesaadavaks tehtud internetilehtede sisu eest. Sisustusweb jätab endale õiguse kustutada postitused, mis on teemavälised, kirjutatud teise isiku nimel, solvavad, labased, vaenu õhutavad, ebaseaduslikule tegevusele üles kutsuvad või muudele headele tavadele mitte vastavad.