KÜSI NÕU PÕRANDASPETSIALISTILT

Parketpõranda hooldus

Eve 03.05.2016 09:39

Tere!
Soovin nõu,kuidas käituda algul uue parketiga. Tegime remondi ja panime maha parketi. Mida ma peaks algul tegema,et see nii kiirelt ja kergelt ei määrduks? Kas on mingeid lihtsamaid viise,et põrand kauem ilus püsiks? Pesta ju koguaeg ei tohi ja ma pean seda nühkima nii tugevasti,et ilus oleks. Kas peaks poleerima või vahatama?Näiteks laminaatpõrandat on palju lihtsam hooldada.
ette tänades

Tsiteeri

Tarmo Titov 03.05.2016 10:13

Tere!

Naturaalse parketi hooldamine (ja selle lihtsus) sõltub viimistlustüübist ning näiteks pinna struktuursuset. Harjatud pinnaga parketid on effektsed ning võimendavad eheda puidu välimust, kuid võimaldab mustusel kergemini nendesse kinni jääda.
Esimese soovitusena on kasutada alati esmalt kuivpuhastust näiteks mikrokiudmopiga. Pinnale sattuv mustus on tihti lahtine tolm jms, mida ei pea veega pesema. Musta veega ja lapiga põranda pesemine on reeglina vastupidise efektiga.
Lakitud ja UV-töötlusega õlitatud parketi puhul on võib hooldatavuse tõstmiseks põrand töödelda parketi pesuseebi lahusega.
Naturaalse õliga töödeldud parketi puhul on soovitatav kohe peale paigladamist teha täiendav õlitus taastusõliga. Peale seda võib ka antud parketti töödelda põrandaseebiga.

Laminaat katted on reeglina tõesti tugevama ja siledama pinnaga kui naturaalne parkett, kuid laminaadi puhul polegi tegemist puitpõrandaga vaid puidu pildiga sünteetilise materjaliga. Seetõttu pole võimalik neid tooteid nii otseselt võrrelda.

Loodan, et nendest näpunäidetest oli abi.

Tarmo Titov
Floorin põrandad

Tsiteeri

Piret 29.06.2023 20:54

Tere!
Sooviksin nõu küsida. Meil on naturaalsest puidust parkett, mis on aja jooksul mõnedest kohtadest määrdunud (käidavamad kohad) ja sellel on mõned plekid sisse imbunud. Millest peaks alustama? Millega ja kas üldse saaks puhtaks? Kas pakute ise ka hooldusteenust? Ei oska öelda, kas oli algselt õlitatud või vahatatud.

Tsiteeri

Soovin e-mailile teadet, kui sellele teemale vastatakse.

Lisa pilte

Sisustusweb ei vastuta foorumisse lisatud postituste ega nende sisu, samuti postituste kaudu kättesaadavaks tehtud internetilehtede sisu eest. Sisustusweb jätab endale õiguse kustutada postitused, mis on teemavälised, kirjutatud teise isiku nimel, solvavad, labased, vaenu õhutavad, ebaseaduslikule tegevusele üles kutsuvad või muudele headele tavadele mitte vastavad.