KÜSI NÕU PÕRANDASPETSIALISTILT

Vana kortermaja põrand

rene 07.09.2020 22:25

Tere

Ehituses võhik aga häda ajab härja kaevu.
Vana kortermaja vajab põrandavahetust. Elutoa puhastasin laakideni ja ajasin loodi. Kuna põrandat vaja ka tõsta, plaanin punniga paksu OSB plaadi panna. Kas laakide vahe tuleks täita villaga ja mida panna laagi ja OSB vahele (ehituspapp, müramatt, või midagi muud). Kas OSB peaks laakidele kinnitama või teha ujuv? Peale tavaline laminaat.
Esiku põrandas on betoonile kinnipigitatud saepuruplaat. Suht viisakas, ei vaja veel vahetust, küll aga oleks vaja 1cm tõsta. Kas sobiks ka OSB ? Millega kinnitada, liim või kruvi ?
Köögi põrand on paljas betoon, kas sinna võib otse laminaadi (matiga) panna ?

Tsiteeri

Tarmo Titov 07.09.2020 23:18

Tere!
Laagide alla tuleb paigaldada täiendavalt aurutõke, näiteks kile. See väldib võimaliku niiskuse tungimise järgnevatesse kihtidesse. Laagide vahe tuleb täita tihedalt isolatsioonimaterjaliga, näiteks villaga. OSB plaat tuleb tugevalt fikseerida kruvidega laagide külge. Selle peale saab paigaldada alusvaibale laminaat katte.
Esikus võib pinnale paigaldada täiendava plaatmaterjali otse olemasoleva puhta aluspinna peale kinni kruvides.
Tasase betoonaluspinna puhul tuleb paigaldada aurutõkkekile, alusvaip ning sellele laminaat.

Tarmo Titov
Floorin interior

Tsiteeri

Rene 07.09.2020 23:20

Aitäh vastuse eest !

Tsiteeri

Rene 22.09.2020 22:09

Pöördun murega tagasi. Esiku saepuruplaat osutus siiski halvaks ja pidime täies ulatuses eemaldama. All on plätserdatud pigikiht, väga ebatasane (augud, kõrgemad servad ja alad) mida betooni küljest lihtsate vahenditega lahti ei saa. Millega põrand tasaseks saada ? Isetasanduv mis nakkuks pigi külge ? Liim ? Liiv :)

Tsiteeri

Soovin e-mailile teadet, kui sellele teemale vastatakse.

Lisa pilte

Sisustusweb ei vastuta foorumisse lisatud postituste ega nende sisu, samuti postituste kaudu kättesaadavaks tehtud internetilehtede sisu eest. Sisustusweb jätab endale õiguse kustutada postitused, mis on teemavälised, kirjutatud teise isiku nimel, solvavad, labased, vaenu õhutavad, ebaseaduslikule tegevusele üles kutsuvad või muudele headele tavadele mitte vastavad.