KÜSI NÕU MÖÖBLISPETSIALISTILT

70-ndate tikk mööbel

Liivi 28.02.2009 19:40

Kavas sisustada suvila 70-ndate tikk mööbliga.Mida oleks tark silmas pidada ja jälgida selliste mööblitükkide muretsemisel.Millised on põhilised probleemsed kohad ja mida üldse sellise mööbli puhul ennekõike vaadata,et korraliku asja saaks?

Tsiteeri

Regiina Jõhvikas 03.03.2009 13:48

Tere,

Esimene asi kindlasti, mis seisus mööbel on. Väga palju ei ole mööda läinud küll sellest ajast aga miskipärast just 70ndate mööblit väga ei hoitud, seda peeti, kui "nõukaaegseks" .
Tuleb vaadata, kas spoonid on säilinud. Tihtilugu sellisel mööblil on just spoon kannatada saanud.
Sellel ajal kasutati põhiliselt tamme ja mändi, vähem aga teak'i spooni. Tugitoolid lauajalad küll täispuidust,
sahtlid riiulid põhiliselt tislerikilbist. Kui leiate sobiva toote kusagilt, siis ei ole väga raske ka neid parandada, spoone uuendada või asendada. Selle aja tooted olid siledapinnalised ja ilma nikerdusteta ja sellepärast on neid ka lihtne parandada.
Jõudu soetamisel!

Tervitades,
Regiina Jõhvikas

www.moobel.ee

Tsiteeri

liivi 08.03.2009 13:39

Selle tikk mööbliga seoses tekkis elav vaidlus et millal Staliniaegne funk mööbel asendus tikk mööbliga?Osa seltskinda väidab et Staliniaegne funk oli vaid 40-natel,50-60-natel tuli juba tikk mööbel.Samas on mul kodus funk mööblit ,millel meistri poolt taga pliiatsiga kirjutatud 16.06.58.Olen oma fungi otsingutel näinud riidekappe-küll juba ilma selle keskmise laineta,millel taga aastaarv 64.

Tsiteeri

MoobelInterior OÜ 09.03.2009 15:12

Tere,

Mina kahjuks ei oska seda vaidlust kommenteerida. Minu teadmised on rohkem tootmise põhised, kuidas üht või teist asja valmistada. Mööbli kõikki ajastuid ma täpselt ei valda, selleks kindlasti oskaks palju rääkida Mart Kalm, kes küll arhitektuuri ajaloolane aga valdab ka neid teemasid.

Tänades,
Regiina Jõhvikas
www.moobel.ee

Tsiteeri

Soovin e-mailile teadet, kui sellele teemale vastatakse.

Lisa pilte

Sisustusweb ei vastuta foorumisse lisatud postituste ega nende sisu, samuti postituste kaudu kättesaadavaks tehtud internetilehtede sisu eest. Sisustusweb jätab endale õiguse kustutada postitused, mis on teemavälised, kirjutatud teise isiku nimel, solvavad, labased, vaenu õhutavad, ebaseaduslikule tegevusele üles kutsuvad või muudele headele tavadele mitte vastavad.