KÜSI NÕU VÄRVISPETSIALISTILT

Seinavärv kööki

Marika 28.08.2009 12:22

Sooviks kodus, köögis töötasapinna ja elektsipliidi tagust seina viimistleda.
Hetkel on sein erkkollase (pestava) värviga kaetud, kuid tahes tahtmata ajapikku kõik toidutegemise plekikesed enam pestes maha ei tule.

Plaatida ma seda seina kindlasti ei taha. Olen kaalunud ka kööki sobiva dekoratiivseinakatte panemist kuid teise alternatiivina kaalun mõnda dekoratiivvärvi, efektvärvi.

Kas kööki üldse sobiks selline lahendus ja milliseid vahendeid kasutada soovitate?

Ette tänades,
Marika

Tsiteeri

Raul Heno 31.08.2009 14:10

Tagaseina värvimiseks võib kasutada lasuurtehnikat, mis lisaks pinnale omapärase välimuse andmisega aitab ka peita toidutegemise plekke.
Töökäik näeks välja nii, et värvitav pind piirata maalriteibiga, lihvida liivapaberiga nr 180 ja eemaldada niiskelt lihvimistolm. Lihvimine tasandab vana värvikihi ebaühtlust ja aitab ka kõrvaldada pinnale jäänud mustust.
Puhastatud pind värvida sobiva niiskuskindla poolmati värviga kaks kihti. Ööpäeva möödudes kanda pinnale tumedamat tooni lasuur lisaainega segatud niiskuskindel värv ning koheselt hakata pinda dekoreerima kasutades kas spetsiaalseid dekoratiivrulle (brokettrull, kilerull) või looduslikku käsna. Alus- ja pinnatoon tuleb valida erinevad kasutades näiteks Feelings nimelist värvikaarti, mis on saadaval ehitusmaterjalide kaupluses.
Enne suure pinna värvimist oleks soovitav tehnika omandamiseks ja lõpptulemuse nägemiseks proovida valmistada näidispind.

Tsiteeri

Pille 09.05.2010 20:16

Tere.
Teen paneelmaja köögis remonti. Seinad on värvitud ja soovin need ka uuesti värvida. Kahjuks on seinad igatepidi kõverad ja torude ja ventilatsiooni ümbruses lausa kühmulised (vanad pahteldused, mida pole lihvitud). Ei ole tahtmist ega aega seda kõike maha lõhkuda. Kas selle lasuurvärvimise tehnikaga õnnestuks ebatasasusi peita? Saan aru, et alusvärv võib olla tavaline seinavärv, aga mida on mõeldud "tumedamat tooni lasuur lisaainega segatud niiskuskindel värvi" all. Kas kattev värv on sama värv, millele on lihtsalt lisatud mingit lisaainet? Või eraldi täiesti eraldi värv? Ja kas selle tehnikaga võiks värvida kõik seinad, siiani on mulje jäänud, et värvitakse ainult piiratud alasid.
Ette tänades,
Pille

Tsiteeri

Soovin e-mailile teadet, kui sellele teemale vastatakse.

Lisa pilte

Sisustusweb ei vastuta foorumisse lisatud postituste ega nende sisu, samuti postituste kaudu kättesaadavaks tehtud internetilehtede sisu eest. Sisustusweb jätab endale õiguse kustutada postitused, mis on teemavälised, kirjutatud teise isiku nimel, solvavad, labased, vaenu õhutavad, ebaseaduslikule tegevusele üles kutsuvad või muudele headele tavadele mitte vastavad.