KÜSI NÕU VÄRVISPETSIALISTILT

Köök

musmus 04.12.2009 11:32

Tere, värvisime Akrit 20-ga köögiseinad (roheline purk). Et ülesse seina ja lae vahele valget korralikku triipu saada, panime teibi kui seina värvisime. Nüüd kui teibi eemaldasime, tõmbas see ka värvi maha. Ääred jäid narmendama. Mida peaks tegema, et sirgeid jooni saada ja parandada neid narmaid, mis teibi tõmbamisega tulid?

Ette tänades:)

Tsiteeri

Raul 04.12.2009 14:15

Maalriteip on siiani olnud ainuke õige vahend sirge joone saamiseks. Korraliku tulemuse saamiseks tuleks aga ka õigeid töövõtteid järgida.

var.1 teip eemaldada kohe peale värvimist, kui värv ei ole veel ära kuivanud ja värvikilet ei ole moodustanud. Seljuhul tuleb pind muidugi uuesti teipida teise kihi värvimiseks
var.2 teip eemaldada alles järgmisel päeval peale värvimist. Seljuhul on värvikile piisavalt kõvenenud ja aluspinnaga nakkunud ning ei hakka kiletükkidena lahti tulema. Kui see ikka juhtub, siis on vaja värvikile noaga läbi lõigata mis jääb teibi alumisele servale

Olenemata teibi eemaldamise võttest on tähtsal kohal hea tulemuse saavutamisel õige kruntvärvi kasutamine. Suure kriidi sisaldusega ning tolmuse ja pehme pinna moodustavad laevärvid ei sobi selleks. Värvi all peab kasutama tugeva ja kõva värvikile moodustavat kruntvärvi (näiteks Vivacolori Uniplast).

Narmendavate servadega värvitud pinda saab parandada ainult ülevärvimisega. Kui teipi kinnitada ei soovi, siis võib kasutada näiteks laia pahtlilabidat ja väikest pintslit. Pahtlilabidas surutakse kaldu väritavale joonele ja pintsliga tupsutakse värv pinnale.

Tsiteeri

Soovin e-mailile teadet, kui sellele teemale vastatakse.

Lisa pilte

Sisustusweb ei vastuta foorumisse lisatud postituste ega nende sisu, samuti postituste kaudu kättesaadavaks tehtud internetilehtede sisu eest. Sisustusweb jätab endale õiguse kustutada postitused, mis on teemavälised, kirjutatud teise isiku nimel, solvavad, labased, vaenu õhutavad, ebaseaduslikule tegevusele üles kutsuvad või muudele headele tavadele mitte vastavad.