KÜSI NÕU PUIDU RESTAURAATORILT JA MÖÖBLI RENOVEERIJALT

vana põrand

martin 16.07.2007 10:52

millega oleks parim katta vana põrand, millelt on värv maha võetud ja lihvitud? kas lakk või midagi muud? põrand koridoris ja seega ka suhteliselt palju tallamist välisjalatsites.

Tsiteeri

Janika 10.10.2007 19:53

Levinuimad puitpõrandate viimistlusvariandid on lakkimine ja õlitamine. Lakk on tundlikum kulumisele, muljumisle ja kraapsude tekkimisele. Kui lakipind on juba murenenud, kaob ka puitu kaitsev kiht. Seetõttu võivad tekkida põrandale jäävad kahjustused. Õlitatud põranda puhul saab väiksematest kraapsudest ja kulumismärkidest jagu lihtsa hooldusõlitamisega. Samas on lakitud põrandat kergem puhastada ja hooldada. Valik on ikkagi teil endal vaja teha. Ise soovitaksin õliviimistlust. See aga tähendab, et esimesel aastal peaks iga 3 kuu tagant põrandat hooldada spetsiaalse põrandaseebiga ja uuesti õlitada, kuni õli on puidus küllastunud. Õli täidab puidu poorid ja muudab puidu tugevamaks, toob esile puusüü ja jätab põrandale tugeva mustust hülgava ja lihtsalt puhastatava pinna.

Loe lisaks
http://www.sisustusweb.ee/article/284/
http://www.sisustusweb.ee/article/261/

Väga häid vahendeid müüb kauplus Safran:
http://www.safran.ee/?p=76&id=53&PHPSESSID=67ec06b6d8f5440e4054cc0e8a172c16

Tsiteeri

Soovin e-mailile teadet, kui sellele teemale vastatakse.

Lisa pilte

Sisustusweb ei vastuta foorumisse lisatud postituste ega nende sisu, samuti postituste kaudu kättesaadavaks tehtud internetilehtede sisu eest. Sisustusweb jätab endale õiguse kustutada postitused, mis on teemavälised, kirjutatud teise isiku nimel, solvavad, labased, vaenu õhutavad, ebaseaduslikule tegevusele üles kutsuvad või muudele headele tavadele mitte vastavad.