KÜSI NÕU PUIDU RESTAURAATORILT JA MÖÖBLI RENOVEERIJALT

uus sein, vana ilme

martin 16.07.2007 10:54

kavas teha voodrilauaga sise sein, aga tahaks et see sein jääks välja paistma nö "vana", et kas on mingid puidu immutus ained vms millega seda töödeldakse, või kuidas üldse oleks võimalik seda vanatada vms ?

Tsiteeri

Anneli 22.07.2007 21:15

Vanemat ilmet aitab puidule anda antiikvaha. Vaha on müügil erinevates puidutoonides.Müüakse Medinas Pärnu mnt 139

Tsiteeri

Janika 10.10.2007 20:15

Vanutamise viise on mitmeid. Võib katta lauad ühe või mitme õhukese värvikihiga, värvida kindlasti pintsliga, mitte rulliga, lasta kõik kihid korralikult kuivada ja seejärel osaliselt maha lihvida. Liivapaberiga paiguti kulutatud kohad annavad vanemat ilmet.
Samuti võib teha mõlke, kriime ja täkse. Seo nööri otsa kimp vanu võtmeid, mutreid vms metalset ja koksi vastu laudu, aga liiale ei tasu minna.
Veel on võimalik kasutada krakleelakki, see jätab värvitud puidule pragunenud mulje, nagu vanadel maalidel.
Siis võiksid proovida katta puit lahjendatud valge lateksiga, kanna peale svammiga hõõrudes, lase kuivada ja kata puuvillase lapiga värvile peale tumedat antiikvaha (Liberoni mööblivaha, toon - antiiktamm). See jätab sileda viimistletud pinna, samas jääb puidusüü nähtavale.
Veel on variant peitsida vesipeitsiga kollakaspruuniks ja õlitada. Mõlgid ja täksid võiks jääda kehtima.

Tsiteeri

Aavo 04.02.2013 13:35

Tere.

Kuidas ühtlustada vanade seinapalkide pindade välimust, mis kunagi on kõigepealt saerkaatrist läbi lastud, kuivatamisel hallimaks tõmmanud ning hiljem kirvega töödeldud kohtades heleda puidu värvi jäänud?

Tsiteeri

Tiiu 29.10.2020 11:48

Tere vana riidekapp (viiekümnendad)"lõhnab" arstirohtude ja veel millegi järgi . tuulutamine ei aita .Millega puhastada ja kas peaks pinna katma enne kasutusele võtmist.Kuidagi ei tahaks loobuda sellest kapist.Tänades Tiiu

Tsiteeri

Soovin e-mailile teadet, kui sellele teemale vastatakse.

Lisa pilte

Sisustusweb ei vastuta foorumisse lisatud postituste ega nende sisu, samuti postituste kaudu kättesaadavaks tehtud internetilehtede sisu eest. Sisustusweb jätab endale õiguse kustutada postitused, mis on teemavälised, kirjutatud teise isiku nimel, solvavad, labased, vaenu õhutavad, ebaseaduslikule tegevusele üles kutsuvad või muudele headele tavadele mitte vastavad.