KÜSI NÕU PUIDU RESTAURAATORILT JA MÖÖBLI RENOVEERIJALT

Funk kummut valkjaks

Tiia 06.01.2008 23:37

Sooviks oma 50-ndate funk stiilis kummutit (kumerad nurgad, 2 värvi spoon :tumepruun ja veidi heledam pruun) teha valkjaks. Kas selline peitsitud spoon kannataks mingit keemilist värvieemaldajat välja, et siis hiljem töödelda "vana" valge öliga, nii et puidustruktuur kumab läbi vöi on ainuke vöimalus ainult valgeks yle värvida ?

Tsiteeri

Janika 10.01.2008 18:16

See mööbel kannatab ilusti Wenfexit. See on nn. värvisurm. Sellega töödeldes kanna kindaid ja tee seda lahtise akna all...või hästi ventileeritud ruumis...või kanna maski. Need aurud on soojas ruumis mürgised ja ebameeldivad.
Kanna wenfex pintsliga peale ja veidi aja möödudes (lakk hakkab kobrutama) lükka terava kaabitsaga maha. Keemilist värvi- ja lakieemaldit on sellepärast spoonitud mööblil hea kasutada, et siis ei tule spoon liimist lahti, nagu võib juhtuda kuumapuhuriga kuumutades või veega pestes.
Kaapima peaks ka ettevaatlikult, et kaabitsa nurkadega spooni sisse sügavaid vagusid ei tõmbaks.
Kui lakk on maha kaabitud siis lihvi nr. 240 liivapaberiga kõik pinnad hoolikalt üle.
Ja järgnebki viimistlemine- valgeks toonitud puidu õliga.

Jõudu tööle!

Tsiteeri

Soovin e-mailile teadet, kui sellele teemale vastatakse.

Lisa pilte

Sisustusweb ei vastuta foorumisse lisatud postituste ega nende sisu, samuti postituste kaudu kättesaadavaks tehtud internetilehtede sisu eest. Sisustusweb jätab endale õiguse kustutada postitused, mis on teemavälised, kirjutatud teise isiku nimel, solvavad, labased, vaenu õhutavad, ebaseaduslikule tegevusele üles kutsuvad või muudele headele tavadele mitte vastavad.