KÜSI NÕU PUIDU RESTAURAATORILT JA MÖÖBLI RENOVEERIJALT

Vana palk

Paul 05.02.2008 02:28

Kujundasin siis enda korterit ümber ja otsustasin vannitoa/wc suuremaks ehitada, niisiis otsustasingi selle üles ehitada vanast palgist. Eemaldasin palgilt kõik naelad, ja suurema mustuse mis oli sinna kogunenud tavalise traatharjaga. Sein ilusti püsti koos ukseava ja kõige muuga, 6 m2 seina sai püsti 5 päevaga, kuna palkide kokkusobitamine osutus arvatust palju keerulisemaks, palkide vahel vana naturaalne takk ja ega sellegi saamine väga lihtne polnud! Mis on nüüd teie soovitus, et mida edasi peaksin tegema! Hetkel palk suhteliselt hele kuna vanasti kasutati kõvasti lubjakrohvi aga soovin pigem tumedamat tooni ja aga mitte ka väga tumedat. Et sein oleks nagu vanades palkmajades ehk siis mõnus ja hubane!

Tsiteeri

Janika 08.02.2008 10:06

Tere Paul,
Kui said palgi traatharjaga väga puhtaks, nii, et lubikrohvist heledaid laike näha pole, siis sobib väga hästi linaõli või toonitud linaõli. See annab vanale puidule just selle õige olme. Natuke kulunud ja toonilt soe.
Soovitan proovida kuskil all nurgakeses paari pintslitõmbega tavalist linaõli ja kui tulemus tundub liiga hele, või kumab hele lubikrohvi tolm läbi, siis on olemas ka päris tumedaid vedelaid vahasid http://w3.amello.ee/index.php?nav=47&Itemid=66&cat=true http://w3.amello.ee/index.php?nav=11&Itemid=66&cat=true
http://w3.amello.ee/index.php?nav=16&Itemid=66&cat=true
Aga esialgu soovitan proovida tavalist linaõli. Seda saab ka tavalisest ehituspoest või
http://www.majatohter.ee/ .

Jõudu tööle :) !!

Tsiteeri

Kati 25.02.2008 12:36

Sattusin lugema seda kommentaari ning tahtsin lisada, et meie proovisime ka oma vana palkseina (samamoodi nailionharjaga puhastatud) esialgu toonida tavalise linaõliga. Seda ma ei soovitaks, kuna naturaalses linaõlis pole sees neid aineid, mis aitavad õlil kuivada. Sein jäi pisut määriv, isegi peale nädalat aega kuivamist. Samuti jäi tulemus üsna tume tavalise linaõliga. Õnneks ei proovinud seda kogu seina peal ja ülejäänud osa tegime korraliku Kreidezeit õliga. Tulemus oli nagu öö ja päev.
Eks ilmselt kogemusi ole erinevaid:)

Tsiteeri

Holger 17.04.2008 14:53

Väga õige märkus Katilt. Paljas linaõli ei seo tõepoolest pigmenti. Pigmendi võtab väga hästi aga omaks värnits ja kuivab ka kiiremalt. Muidugi tuleb silmas pidada seda et üleliigne õli ja pigment tuleb alati eemaldada pinnalt.

Tsiteeri

Triinu 10.08.2009 19:26

Tere!
Sooviks abi vana rehetoa palkseina puhastamisel. Soov on need saada heledamaks. Praegu on need põranda kõrguselt kergelt tahmased, aga lae kõrgusel on täiesti musta värvi. Kas on mingit lihtsamat ja käepärast võimalust saada need palgid enamvähem puidutooni?
Ette tänades Triinu

Tsiteeri

Maiki 18.08.2009 14:30

Mina kasutasin palkide puhastamiseks relakat ja sinna otsa paigaldatavad traatharja. Väga ilusti tegi palgid puhtaks.

Tsiteeri

madis 28.09.2009 11:49

Mida teha kui vana palk on puidukaitse vahendiga ületehtud aga ikka haiseb?

Tsiteeri

Janika 28.09.2009 12:52

Kas palgid haisevad niiskuse järgi?
Ainus lahendus oleks niiskus välja saada, ehk siis ruumi pidevalt kütta ja tuulutada.
Puitesemetelt olen igasugust haisu välja saanud ka tehnilise piiritusega puhastades. See imbub puidu sisse ja tapab seal igasuguse elu.

Tsiteeri

Soovin e-mailile teadet, kui sellele teemale vastatakse.

Lisa pilte

Sisustusweb ei vastuta foorumisse lisatud postituste ega nende sisu, samuti postituste kaudu kättesaadavaks tehtud internetilehtede sisu eest. Sisustusweb jätab endale õiguse kustutada postitused, mis on teemavälised, kirjutatud teise isiku nimel, solvavad, labased, vaenu õhutavad, ebaseaduslikule tegevusele üles kutsuvad või muudele headele tavadele mitte vastavad.