KÜSI NÕU PUIDU RESTAURAATORILT JA MÖÖBLI RENOVEERIJALT

Eksootiline puit

Lissu 02.02.2009 15:06

Kui valida tavapärastest (tamm, kask, haab) ja eksootilistest puiduliikidest (wenge, juurespoonid, tiik, zebrano jms) valmistatud mööbli vahel, siis mis on eksootiliste puitmaterjalide eelised ja puudused? Mida nende hooldamisel silmas pidada?

Tsiteeri

Janika 06.02.2009 22:14

Tere

Eksootilised puiduliigid on tavaliselt tugevamad, tihedamad ja isegi kulumiskindlamad. Kuigi näiteks tamme puit on ka väga vastupidav.
Juurespoonid võivad kuivades (näiteks keskküttega ruumis) kohati lõheneda. Oleneb kõik tootja kvaliteedist, kuidas on viimistletud ja mis materjali (mdf või täispuit) peale on spoon liimitud.
Hooldamisel tuleb juhinduda viimistlusest. Näiteks õlitatud ja vahatatud ning piirituslakiga viimistletud mööblit ei tohiks märja lapiga puhastada.

Tsiteeri

puhv 16.02.2009 10:29

"eksootiline" üksi ei anna mingit muud omadust peale välimuse. kõik loetletud on erinevad, tiik niiskusele vastupidav, wenge viimistlemata mürgine... vaata lähemalt nt
http://www.vaarispuu.ee/index2.php?page=galerii

Tsiteeri

Soovin e-mailile teadet, kui sellele teemale vastatakse.

Lisa pilte

Sisustusweb ei vastuta foorumisse lisatud postituste ega nende sisu, samuti postituste kaudu kättesaadavaks tehtud internetilehtede sisu eest. Sisustusweb jätab endale õiguse kustutada postitused, mis on teemavälised, kirjutatud teise isiku nimel, solvavad, labased, vaenu õhutavad, ebaseaduslikule tegevusele üles kutsuvad või muudele headele tavadele mitte vastavad.