KÜSI NÕU PUIDU RESTAURAATORILT JA MÖÖBLI RENOVEERIJALT

"halb lõhn" vanalt mööblilt

gabriel 07.06.2009 16:28

Tere, sain ühe vana riiuli, mis on ilmselt lakitud üle. Kui talle liivapaberit näidata, siis tuleb esile spetsiifiline hais (meenutab mõnda veneaegset ravimit). Sain suure vaevaga selle laki pealt ära, enamus haisust sain ka lahti, aga tahaks millegagi ikka töödelda, et tuppa hiljem seda lõhna ei eristuks. Kas on olemas midagi millega "pesta" puit üle?

Tsiteeri

Janika 07.06.2009 18:38

Tere.

Soovitan riiuli mööblivahaga üle viimistleda.
Kui segada kokku sulatatud mesilasvaha ja sinna lisada sama palju tärpentiini saab väga hea viimistlusvahendi. Vedel segu tuleb pintsliga puidule kanda ja siis villase lapiga sisse hõõruda. Vana laki hais kaob kindlasti ära.
Lihtsam viis on osta ehituspoest valmis mööblivaha , mis võtab samuti haisu ära ja on üldiselt ka viimistlemiseks väga hea vahend.

Jõudu

Tsiteeri

gabriel 08.06.2009 09:49

Aitäh!

Tsiteeri

Terje 18.05.2011 15:04

Tervist

Mul mure vana mööbliga.Saime vanad kapid ja kirjutuslaua, aga nüüd olem hädas haisuga. Mööle oli paadunud suitsetaja oma ja mööbel haiseb nii suitsu kui niiskuse järele. Lihvisin mööbli pinnad ja pesin äädika veega üle, kuid hais ei kao. Millega mööblit üle teha, et oleks hea lõhn ja saaks toas kasutuss võtta.

Ette tänades.

Tsiteeri

Antiigiveeb 18.05.2011 19:04

tere,

Ehk aitab õhuionisaator - kuulsin, et Tsunftijänes (tsunftijanes.ee ) rendib seda. Kui on olnud võimalus, olen kapi uksed lahti teinud ja suvel päikese käes hoidnud.

Andke palun ka tagasisidet.

Tsiteeri

Soovin e-mailile teadet, kui sellele teemale vastatakse.

Lisa pilte

Sisustusweb ei vastuta foorumisse lisatud postituste ega nende sisu, samuti postituste kaudu kättesaadavaks tehtud internetilehtede sisu eest. Sisustusweb jätab endale õiguse kustutada postitused, mis on teemavälised, kirjutatud teise isiku nimel, solvavad, labased, vaenu õhutavad, ebaseaduslikule tegevusele üles kutsuvad või muudele headele tavadele mitte vastavad.