KÜSI NÕU PUIDU RESTAURAATORILT JA MÖÖBLI RENOVEERIJALT

Vana voodi restaureerimine.

Steve 07.12.2011 14:28

Leidsin vanaema pööningult voodi. Tahaks talle jõuludeks kingituseks korda teha selle. Konkreetselt restaureerimistöödega kokkupuudet pole, aga puidutööga olen tegelenud küll. Kas on üldse võimalik korda teha seda? Kust alustada, mida vaja jne? Igasugune abi on teretulnud. Aitäh!

Tsiteeri

Antiigiveeb.ee 07.12.2011 21:38

tere,

alustada tuleks
- niiske lapiga kergelt mustus maha pühkida
- spooniparandused
olemasoleva spooni kinniliimimine. Spoon on eeldatavalt liimitud kondiliimiga. Ehk õnnestub kuuma haamriga (60-70kraadi) spoon uuesti kinni hõõruda. Kui liimi on liiga vähe ja haamriga ei õnnestu kinni hõõruda võib ka PVA liimi ja pitskruvidega spooni kinni liimida.
Kadunud spoonikildude kohale uue spooni liimimine. Oluline on leida sama puiduliigi spoon. Spoon võib olla paksem, mitte õhem (hiljem saab maha lihvida). Lõika välja spoonitükk, mis on kaotsi läinud tükist veidi suurem. Parandustüki järgi tee äratulnud tüki kohale märge, mille järgi saad täpse lõike teha.

- vana viimistluse eemaldamine
ehk tuleb kaabitasga
kui ei, siis värvieemaldajaga

lihvimine nr 120-180
peitsimine (lisaks vajavad paranduskohad eraldi toonimist)
uus viimistlus

Liimimist on palju - alusta juba homme !

Edu!

Tsiteeri

pets 11.12.2011 10:35

kõigepealt soovita puhtaks pesta..leigele veele võib lisada nats nuuskpiiritust.kuuma veega pesta ei soovita..kondiliim hakkab sulama.
pärast seda venflex-kõige parem vahend..edu :)

Tsiteeri

Eili 07.02.2012 14:26

Tere,

mul on küsimus, kas oskate soovitada, kuidas kondiliimi keedetakse? Milline peab olema liimi ja vee vahekord? Kas peab olema destileeritud vesi, tavalises vees pidi olema liialt soolasid.

Tsiteeri

pets 26.02.2012 13:32

ei pea olema destilleeritud vesi.
kondiliimi on olemas teralisel kujul ning ka helvestena,seepärast on raske vahekorda välja tuua
umkaudu-3 osa liimi ja 2 osa vett.valmis liim peab jääma hapukoore paksune
ja veel-liimil peab laskma tõmmata.kõige parem ööseks seisma jätta.keeta tuleb teda loomulikult veesärgiga keedunõus.muidu läheb ta lihtsalt kõrbema...edu :)

Tsiteeri

Algaja 02.12.2015 11:36

Tere!
Palun abi puidust kapikese korda tegemisel. Eile jõudis ta minuni, öö otsa oli kuivas toas ja täna hommikul oli olukord selline nagu piltidelt näha ehk siis servad on lahti löönud. Tean, et puitu liimitakse kas kondiliimi või PVA-ga, aga viimane vist ei ole antud olukorras võimalik, sest olen lugenud, et PVA-ga tehtud asjad tuleb kuni 2 tunniks kinni pigistada. Mul ei ole kahjuks selliseid töövahendeid, millega ümmargust serva kinni pitsitada. Kas kondiliim oleks sobilik vahend ja kas on lootust, et jääb pidama (nakkuv pind ei ole kuigi lai) ? Põhja all on olukord täpselt sama -- servad on lahti löönud, aga seespoolt on serv olnud kinnitatud ka mõlemalt poolt kruviga. Need on mõlemad lihtsalt raksti välja rebenenud, puit on selle koha pealt katki.
Lõhnast ja ämblikuvõrkudest on aru saada, et kappi on hoitud kusagil niiskes ruumis, ilmselt keldris või pööningul. Sooviksin veel küsida, et kaua üldse peaks puidust ese kuivama, kuni võib kindel olla, et enam kuju ei muuda ja on lõplikult ära kuivanud? Kuivab tavalisel toatemperatuuril ja õhuniiskus on kuskil 50-55.
Kas oskate ka soovitada mingit töövõtet, kuidas koduste vahenditega see kaarjas serv liimi kuivamise ajaks edukalt kinni pressida, ma ei oska välja mõelda muud, kui et keeran kapi külili ja istun ise otsa :) ?
Paari pildi põhjal on vbl raske nõu anda, aga kas soovitaksite nt kapi uuesti üle lakkida? Ma ei oska pakkuda, kui vana ta on, aga põhja all on kleeps: Made in Denmark, Silkeborg. Guugel teab, et Silkeborgi müüakse ka Ikeas ja Jyskis, seega mingi haruldlusega ilmselt tegu pole. Tahaksin ta siiski materjali austavalt korda teha, mitte lihtsalt värviga üle mätsida...
Tänan nõuannete eest!

Tsiteeri

leo 19.12.2015 19:44

paistab olevat nii kaheksakümnendad.pildi põhjal on tõesti raske öelda,kas lakkimine on vajalik.äkki piisab vaid mööblivärskendajast.neid on olemas nii heleda kui tumeda mööbli jaoks-
lahtiste servade puhul oleks muidugi kõige parem-liim vahele ja pitskruvidega kinni.kondillimiga võib muidugi panna,kuigi kodustes oludes on tavaline b3 siiski mugavam
muidugi üks variant oleks alla serva augud puurida ja kruvidega kinni keerata.kruvipead võib ära varjata spetsiaalsete klepsudega,mida müüakse näiteks ABC-s.....edu teile

Tsiteeri

Soovin e-mailile teadet, kui sellele teemale vastatakse.

Lisa pilte

Sisustusweb ei vastuta foorumisse lisatud postituste ega nende sisu, samuti postituste kaudu kättesaadavaks tehtud internetilehtede sisu eest. Sisustusweb jätab endale õiguse kustutada postitused, mis on teemavälised, kirjutatud teise isiku nimel, solvavad, labased, vaenu õhutavad, ebaseaduslikule tegevusele üles kutsuvad või muudele headele tavadele mitte vastavad.