Inspiratsioon, sisekujundusideed, näpunäited ja nipid

Magamistoa vaatamisväärsus – voodi peats

Kas oled tüdinenud oma vanast voodist või ei leia poest seda mida soovid? Siis väike vihje sulle, peats, mis teeb iga voodi omapäraseks ja on enamasti magamistoa number üks sisustuselement on tihtipeale täiesti eraldiseisev osa voodist. Seda on üldjuhul kerge asendada või peita olemasolevat uuega.

Valikuid on seinast seina alates romantiliselt sepistatud peatsist ja lõpetades massiivsete laeni ulatuvate seinaosadega. Sõltuvalt toa suurusest, lae kõrgusest ja stiilimaitsest on peatsi valimine üks meeldiv kogemus. Nagu soki kudumine, kõigepealt valid lõnga näed vaeva ja kui sokk valmis imetled oma kätetööd.


Peatsi valimisel peameeles järgmiseid punkte:
- Kui suur on sinu magamistuba. Tähtsaim tegur, palju on voodi jaoks ruumi. Tuppa võib küll mahtuda „Kingsize“ voodim kuid lisades sinna ka kõrge suure peatsi, tõmbab see koheselt visuaalselt toa mahu minimaalseks. Valikut tehes hoida meeles toa proportsioone.
- Mis on sinu stiil. Kui eelistad romantilist stiili, sobib õhuline ja minimaalsete detailidega peats, pehmest materjalist. Kui sinu stiil on massiivsed ja maskuliinsemad jooned sobib puidust, metallist või rikkaliku nahaga polsterdatud peaosa.
- Kui kõrged on sinu laed. Lae kõrgus mängib olulist osa peatsi valiku juures.

Mahult peats ei muuda tuba eriti väiksemaks, kuid visuaalselt on liiga kõrge peats madalas toas rusuv ja proportsioonist väljas. Kui sul on madalad laed siis vali peaosa, mis ei hõlmaks tervet seina kõrgust. Erandiks on kui mõlemal pool voodit on aknad, siis sobib kõrge peats ka madala laega magamistuppa.
- Ole loominguline valikut tehes. Levinumad on polsterdatud, puit ja metallpeaosad. Peats võib olla ka lame kleebis, maaling või kollektsioon raamitud piltidest. Miks mitte ka praktiline riiulisektioon. Ideaalselt sobib taaskasutuses olev vana uks või lauaplaat. Reegleid selles osas pole.

Peats võib olla sinu magamistoa peamine eksponaat.

Koostas: Kaisa Kabin

Sisestatud: 28.12.2010

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Domelor - avatuim aiamaja turul, mis aitab kauem õues einestamist nautida.

Domelor - avatuim aiamaja turul, mis aitab kauem õues einestamist nautida.

Me kõik tahame, et suvi ei lõpeks kunagi ja me kõik saaksime aastaringselt päikest nautida. Lõppude lõpuks, mis võiks olla parem kui nautida värskendavat suvist kokteili, istudes väljas sooja ja mahedat päikest nautides kerge tuule all? Õnneks on tänapäeval palju võimalusi suvehooaega ka külmemateks kuudeks pikendada tänu erinevatele leidlikele kodukujunduslahendustele – ja aiamaja on neist vaieldamatult parim.

Berlin Design Week’il seekord Eesti disaini Radis Furniture’lt

Berlin Design Week’il seekord Eesti disaini Radis Furniture’lt

Disaini perspektiividest ja hetkeseisust BNDNWK’l. Alhambra Berlin pakkus suurepärase võimaluse koondades disainereid, kultuuri institutsioone, ettevõtteid ja uurimisinstitutsioone ühise katuse alla sooviga rakendada ja esitleda kõrgemaid eesmärke disainis. Radis Furniture’ väljapanek keskendus praegustele ökoloogilise ja sotsiaalse jätkusuutlikkusega seotud küsimustele. Berlinis nähtav zeitgeist peegeldab Radis Furniture'i uusimaid suundi kummutiga ROMB ja uue NOBLE TV-aluse ning materialivalikuga. Otse Berliini südames, Kurfürstendamm 68, Radis Furniture'i kureeritud ruumi eest täname veelkord kuraatorit Alexandra Klatti ja BNDNWK disainimeeskonda.

vaata kõiki